iltasyazilim
FD Üye
Genel Yönetim Idare Nedir?
Idare kıt kaynakların İhtiyaçlar doğrultusunda rasyonel kullanış biçimidir
Gelişmiş binalarda çoğu insanın beraber yaşıyor olması, artık Apartman ların, Sitelerin , meslek hanlarının, havaalanı, Alışveriş merkezi gibi yerlerin emekli yada amatörler kadar yönetilemeyeceğini göstermektedirBatı Ülkelerinde olduğu gibi Profesyonel yönetim çağdaş bir ihtiyaçtır
Yapı yönetimini yerine getirmek için bazı kurallar ve kanunlar zinciri ile bağlıyız
1Anayasa
2Kanunlar (Kat mülkiyeti kanunu)
3Yönetmelik ve kararnameler
4Yargıtay içtihatları
5Özel sözleşmeler
6Örf ve adetler
Nasıl kanunlar anayasaya aykırı olamazsa yönetmelikler kanunlara özel anlaşmalar kanunlar ve anayasaya tutarsız olamazlar *
Idare kıt kaynakların İhtiyaçlar doğrultusunda rasyonel kullanış biçimidir
Gelişmiş binalarda çoğu insanın beraber yaşıyor olması, artık Apartman ların, Sitelerin , meslek hanlarının, havaalanı, Alışveriş merkezi gibi yerlerin emekli yada amatörler kadar yönetilemeyeceğini göstermektedirBatı Ülkelerinde olduğu gibi Profesyonel yönetim çağdaş bir ihtiyaçtır
Yapı yönetimini yerine getirmek için bazı kurallar ve kanunlar zinciri ile bağlıyız
1Anayasa
2Kanunlar (Kat mülkiyeti kanunu)
3Yönetmelik ve kararnameler
4Yargıtay içtihatları
5Özel sözleşmeler
6Örf ve adetler
Nasıl kanunlar anayasaya aykırı olamazsa yönetmelikler kanunlara özel anlaşmalar kanunlar ve anayasaya tutarsız olamazlar *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.