Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet oda ısısında yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı süt
- 1 lt süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta
- 1 şekerli vanilin
- 1 paket kremşanti
- Hindistan cevizi
Gelin Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve toz şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz .
- Daha sonra un, kabartma tozu, şekerli vanilini ekliyoruz .
- Yağladığımız fırın tepsisine (dikdörtgen) döküyoruz .
- Önceden ısıtılmış 170 derecede pişiriyoruz.
- Pişen keki fırından alıp soğumaya bırakıyoruz .
- Kekimi soğurken kremasını yapıyoruz ,şekerli vanilin ve kremşanti hariç diğer malzemeleri un ,nişasta, toz şeker ,yumurta ve sütü derin tencereye alıp önce homojen olana kadar karıştırıyoruz .
- Daha sonra orta ateşte göz göz olana kadar karıştırıp pişiriyoruz.
- Pişen kremamızı soğumaya bırakıyoruz.
- Burada dikkat etmemiz gereken nokta kek krema hepsi soğuk olacak soğuyan keki süt ile ıslatıyoruz daha sonra soğumuş olan kremaya şekerli vanilin kremşanti ekleyip 5 dk çırpıyoruz.
- iyice kıvama gelen kremamızı ıslattığımız kekin üzerine eşit gelecek şekilde yayıyoruz.
- Daha sonra hindistan cevizi ile süsleyip servis yapıyoruz deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.