
Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağından iki parmak eksik tozşeker
- 1 paket vanilya
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 litre süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağından 2 parmak eksik tozşeker
- 1 paket toz kremşanti (Beyaz) isteğe bağlı 1 paket 200 ml sıvı krema da konulabilir
- Yarım litre (2.5 su bardağı ) süt
- Yarım çay bardağı tozşeker
- İsteğe bağlı (Bol hindistan cevizi fıstık, portakal çilek meyve ) vs olabilir
Gelin Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce muhallebisini yapalım ki soğumaya bırakalım. Toz kremşanti hariç bütün malzemeleri tencereye alalım ocağın altını açmadan önce el çırpıcısı ile iyice karıştıralım ki topak kalmasın.
- Daha sonra ocağın altını açıp, sürekli karıştırarak pişirelim. Daha sonra göz göz olup kaynayınca ocaktan alıp üzerine streç örtüp soğumaya bırakalım.
- Daha sonra, soğuyan muhallebiye toz kremşanti ekleyip, iyice yüksek devirde çırpalım pürüzsüz bir kıvam alana kadar.
- Kek için; yumurta ve şekeri beyazlaşıp kabarana kadar güzelce çırpalım bu esnada vanilyayı da ekleyin ki yumurta kokusu kalmasın.
- Tekrar güzelce çırpalım ki yumurta en az kabin yarısına kadar kabarsın bu en önemli püf noktası bu sayede kekimiz pamuk ötesi olacak yumuşacık olacak.
- Daha sonra elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip spatula ile alttan üstte doğru karıştıralım içinde köpükleri söndürmeden karıştıralım.
- Bu esnada istediğiniz birkaç veya fırın kabına dökebilirsiniz harcı yağlanmış fırın tepsisine dökelim önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.
- Bu süre fırınınızın pişirme süresine göre değişir kontrollü pişirin kurdan temiz çıkınca fırından alin.
- Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıkıp ılıyan keke kürdanla delikler açalım.
- Yarım litre süt ile karıştırdığımız tozşeker karışımı her yerine gezdirelim bir 10 dakika içine çekmesini bekleyelim ve üzerine muhallebisini gezdirelim.
- Daha sonra dilediğiniz gibi süsleyip en az 4/5 saat dinlendirin. Vaktiniz varsa 1 gece dolapta dinlendirin. Afiyet olsun.