
Gelin Pastası Tanımı İçin Materyaller
Krep için :
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- Yarım çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım paket kabartma tozu
- 3 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket krem şanti
Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kreması için krem şanti hariç bütün materyalleri ocağa alıp kaynayıncaya kadar pişiriyoruz ,daha sonra bir köşeye bekletelim.
- O sırada krep için bütün gereçleri derin bir kaba alalım ve uygunca karıştırıyoruz.
- Daha sonra avuç içi büyüklüğünde ısınan krep tavasına teker teker dökerek önlü artlı pişirelim.
- Ben ketçap şişeni kullandım dökmek için pratik oluyor.
- Daha sonra soğuyan kremaya krem şanti eklenerek yeterlice çırpalım ve krepleri tek tek içini doldurarak ikiye katlayalım.
- İstenilen süslemelerle servise sunuyoruz. Afiyet bal şeker olsun inşallah ????????.