Gelin Pastası Tanımı İçin Gereçler
Keki için;
- 4 yumurta
- Yarım su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı un
- Kabartma tozu, vanilin
- 1, 5 bardak şeker
- 2 kaşık şeker
- 5 bardak süt
- 2 kaşık nişasta
- 3 kaşık un
- Yarım su bardağı şeker
- 1 kaşık tereyağ
- Vanilin
Gelin Pastası Tanımı Yapılışı
- Keki için yumurta ve şeker mikserle çırpılır.
- Un, vanilin, kabartma tozu da eklenerek çırpılır.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 18 dakika pişirilir.
- Birinci sıcağı çıkan kek şekerli sütle ıslatılır.
- Muhallebisi için tüm materyaller pişirilir.
- Kekin üstüne muhallebisi dökülür.
- Buzdolabında dinlendirilir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.