iltasyazilim
FD Üye
Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet yumurta
*1 su bardağından üç parmak eksik toz şeker
*1 su bardağından iki parmak eksik un
*5 yemek kaşığı su
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Keki Islatmak İçin;
*2 su bardağı soğuk süt
*2 yemek kaşığı*şeker
Muhallebi İçin;
*800 ml süt
*12 (yarım) su bardağı toz şeker
*3 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 paket vanilya
*1 paket sade krem şanti
Gelin Pastası Tarifi Yapılışı Bu ölçüler büyük yuvarlak BORCAM TEPSİ için geçerlidir
1
*Öncelikle muhallebimizi hazırlayalım, bir tencereye krem şanti hariç bütün malzemeleri alıp pişirelim sonra soğumaya bırakalım bu sırada kekimizi yapalım
*Yumurtayla şekeri iyice köpürtelim, bir çimdik tuz atarsanız enfes köpürür
**Ardından tüm malzemeleri ekleyip mikserle karıştıralım
*180 derece fırında kürdanla kontrol ederek pişirelim
*Piştikten sonra hemen fırından almayın, fırının kapağı açık şekilde içinde biraz bekletelim
*Keki ıslatmak için sütlü şekerli şerbetimizi kekin üzerine her yerine gelecek şekilde dökelim
*Soğuyan muhallebimizin içine toz krem şantiyi döküp çırpalım
*Muhallebiyi kekin üzerine dökelim
*Artık TATLIMIZ HAZIR EN AZ İKİ SAAT BUZDOLABINDA DİNLENDİRELİM
*Servis ederken üzerine bol hindistan cevizi serpelim Afiyet olsun
*3 adet yumurta
*1 su bardağından üç parmak eksik toz şeker
*1 su bardağından iki parmak eksik un
*5 yemek kaşığı su
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Keki Islatmak İçin;
*2 su bardağı soğuk süt
*2 yemek kaşığı*şeker
Muhallebi İçin;
*800 ml süt
*12 (yarım) su bardağı toz şeker
*3 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 paket vanilya
*1 paket sade krem şanti
Gelin Pastası Tarifi Yapılışı Bu ölçüler büyük yuvarlak BORCAM TEPSİ için geçerlidir
1
*Öncelikle muhallebimizi hazırlayalım, bir tencereye krem şanti hariç bütün malzemeleri alıp pişirelim sonra soğumaya bırakalım bu sırada kekimizi yapalım
*Yumurtayla şekeri iyice köpürtelim, bir çimdik tuz atarsanız enfes köpürür
**Ardından tüm malzemeleri ekleyip mikserle karıştıralım
*180 derece fırında kürdanla kontrol ederek pişirelim
*Piştikten sonra hemen fırından almayın, fırının kapağı açık şekilde içinde biraz bekletelim
*Keki ıslatmak için sütlü şekerli şerbetimizi kekin üzerine her yerine gelecek şekilde dökelim
*Soğuyan muhallebimizin içine toz krem şantiyi döküp çırpalım
*Muhallebiyi kekin üzerine dökelim
*Artık TATLIMIZ HAZIR EN AZ İKİ SAAT BUZDOLABINDA DİNLENDİRELİM
*Servis ederken üzerine bol hindistan cevizi serpelim Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.