iltasyazilim
FD Üye
Gelin Kebabı yapımı,
Gelin Kebabı nasıl yapılır
Resimli Gelin Kebabı Tarifi
Gelin Kebabı Malzemeleri
Hamur İçin;
1,5 Su Brdağı Un 2 Çorba Kaşığı Değişken Yağ 12 Nehir Kaşığı Kabartma Tozu Birazcık Su, Tuz
Üzerine:
2 Çorba Kaşığı Akışkan Yağ 1 Adet Soğan 250 Gr Kıyma 2 Adet Sivri Biber 1 Adet Domates 5 Adet Mantar 2 Çorba Kaşığı İnce Kıyılmış Maydanoz Tuzlu, Karabiber, Kekik
Sos İçin:
1 Dere Kaşığı Salça 1 Tatlı Kaşığı Un 1 Su Bardağı Et Suyu
Gelin Kebabı Yemeğinin Tarifi
Önce hamuru hazırlayın Bunun için un, tuz, akıcı yağ ve kabartma tozunu karıştırın Yeterli miktarda su ek edin Yoğurarak hamur haline getirin Üzerini ıslak bir bezle örtüp, dinlendirin Sonradan hamurdan kocaman bezeler koparın Yemek tabağı büyüklüğünde açın Teflon tavayı yağlayın Hamuru tavaya alıp, arkalı önlü kızartın Üst araç gereç için istikrarsız yağı kızdırın Soğanı rendeleyip yağda kavurun Kıymayı ekleyin Kavurun Küçük doğranmış biber, domates ve mantarları ek edin Tuz, karabiber ve kekiği ekleyin Hamuru servis tabağına alın Üzerine malzemeyi yayın Salça, un ve et suyunu çırpın Ateşte koyulaşana değin pişirin Yemeğin üstünde gezdirin İnce kıyılmış maydanozla süsleyip, servis yapın *
Gelin Kebabı nasıl yapılır
Resimli Gelin Kebabı Tarifi
Gelin Kebabı Malzemeleri
Hamur İçin;
1,5 Su Brdağı Un 2 Çorba Kaşığı Değişken Yağ 12 Nehir Kaşığı Kabartma Tozu Birazcık Su, Tuz
Üzerine:
2 Çorba Kaşığı Akışkan Yağ 1 Adet Soğan 250 Gr Kıyma 2 Adet Sivri Biber 1 Adet Domates 5 Adet Mantar 2 Çorba Kaşığı İnce Kıyılmış Maydanoz Tuzlu, Karabiber, Kekik
Sos İçin:
1 Dere Kaşığı Salça 1 Tatlı Kaşığı Un 1 Su Bardağı Et Suyu
Gelin Kebabı Yemeğinin Tarifi
Önce hamuru hazırlayın Bunun için un, tuz, akıcı yağ ve kabartma tozunu karıştırın Yeterli miktarda su ek edin Yoğurarak hamur haline getirin Üzerini ıslak bir bezle örtüp, dinlendirin Sonradan hamurdan kocaman bezeler koparın Yemek tabağı büyüklüğünde açın Teflon tavayı yağlayın Hamuru tavaya alıp, arkalı önlü kızartın Üst araç gereç için istikrarsız yağı kızdırın Soğanı rendeleyip yağda kavurun Kıymayı ekleyin Kavurun Küçük doğranmış biber, domates ve mantarları ek edin Tuz, karabiber ve kekiği ekleyin Hamuru servis tabağına alın Üzerine malzemeyi yayın Salça, un ve et suyunu çırpın Ateşte koyulaşana değin pişirin Yemeğin üstünde gezdirin İnce kıyılmış maydanozla süsleyip, servis yapın *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.