Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gelin-görümce ilişkisi nasıl olmalı?

Gelin-görümce ilişkisi nasıl olmalı?
0
94

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Gelingörümce ilişkisi nasıl olmalı? görümce görümce kıyafetleri gelin sözleri sözleri ile ilgili sözler Biri evin kızı diğeri aynı evin kızı olma niyetiyle aileye sonra katılmış iki bayan İkisi de annebaba der, benzer aile büyüklerine Bu yönüyle birbirlerine kız kardeştir sahiden, gelin ile görümce Sokakta karşılaşıp hal hatır sordular: “Ne haber! Nasılsın yıllardır görmüyorum seni dedi Arkadaşı ise, “Sorma eşimden ayrıldım diye cevapladı “Yapma ya nasıl oldu? “Biliyorsun eşimle anlaşamıyorduk Görümcelerimle de birbirimizi sevmiyorduk Nihayet yıllar sonra bizi ayırmayı başardılar “Keşke, onlarla anlaşmanın bir yolunu bulsaydın Şimdi daha kötü olmuş Evet, kimi evliliklerde problemler kördüğüm gibi Çözülmek istense de çözülmüyor Herkes bir taraftan çekiştiriyor Düğümler, gevşeyip çözülmek yerine tamamen oturuyor bundan başka araya aile yakınları girdi mi işin içinden çıkılmaz oluyor Kimi yakınlar, ailedeki yangına su yerine körükle koşabiliyor Neticede ise aile çatısı çökebiliyor Zaten birbirine tanıdık olmayan olan iki insan bir araya gelmiş Gelenekleri, görenekleri ve hayat tarzları ayrı olduğundan tek bir dünya meydana getirmeye çalışıyorlar Birbirlerinin huylarına alışmakta zorlanabiliyorlar Düzen sorunu yaşayabiliyorlar ya da ruhen imtizaç edemiyorlar Tam frekansları uyuşacağı zaman araya giren yakınlar asalak oluşturuyor Aslında kimi evlilikler sağlam bina gibidir Dışarıya kasırga kopsa içeriye zarar vermez Eşler aralarında muhabbet ve harmoni vardır Ne kayınvalide ne görümce ne de başkaları aralarını bozamaz Ama kimi evlilikler çürük yapı gibidir Ufak bir rüzgârla bile sarsılabilir Eşler aralarında sağlam bir muhabbet ve harmoni yoktur Dıştan da menfi müdahale olduğu süre olmayan muhabbet ve uyumu en ince ayrıntısına kadar sarsıyor Fakat ne bayan ne de erkeğin yakınlarının aileye müdahale etmeye hakları yoktur Böyle bir tutum hiçbir açıdan ahlak değildir Yeni evlenen gençler, bambaşka bir birey ve bambaşka bir ailedirler Artık büyümüş ve kendi başlarına evlerini idare edecek olgunluğa erişmişlerdir Ama bazı millet başkalarını yöneticilik etme veya özel hayatlarını teftiş aşağı tutma hakkını kendilerinde görebiliyorlar “Ne çağırmak efendim o benim oğlum veya kardeşim tabii ancak, evine karışacağım vb sözler işitilebiliyor Ama benzer millet, kendi eşlerinin yakınlarının müdahalesine karşısında çıkıyorlar İşte burada empati yapmak lazım “Acaba aynı şey bana yapılsa ne der, ne düşünür, nasıl bir hareket sergilerim? denmelidir Kendisine yapılmasını istemediği bir şeyi başka biri için de istememelidir Çünkü bir başkasını acıtmak, onun yuvasını sarsmak veya karışıklığa itmek kul hakkıdır Peygamberimiz, “Akraba haklarını çiğneyen kimse cennete giremez (Buhari, Terbiye: 11Müslim, Birr: 19) “Kim rızkının bol, ömrünün uzun olmasını açlık ederse, akrabalarına iyi muamelede bulunsun buyurmuştur (Buhari, Terbiye: 13; Tirmizi, Birr: 16) ‘Akrabalar’ kelimesinden anlaşılıyor ki, burada her iki tarafa da görevler düşüyor Kimi gelin de erkeğin akrabasıyla bütün bağları koparmak istiyor Halbuki eşini seven, eşinin akrabalarını da sevmelidir Daha açık konuşmak gerekirse gelin görümcesini, görümce de gelini kız kardeşi gibi sevmelidir Olur Ya sevmiyorlarsa o vakit da birbirlerinin hukuklarına hasar vermemelidirler Gülay Atasoy  

858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt