Gelin Çantası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sütü
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı toz şeker
- Vanilya 2 yemek kaşığı kakao
- 1,5/2 su bardağı un
- Kremşanti
- 1 su bardağı süt
- Hindistan cevizi
Gelin Çantası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Toz kremşanti ve sütü bir kaba alalım karıştıralım mikser varsa yeterli olur hem daha hoş kıvam almış olur dolaba atalım beklesin.
- Süt, yumurta, sıvı yağ, şeker, kakao alalım bir kaba karıştıralım un ekleyelim kek hamurundan biraz cıvık olsun ancak çok cıvık olmasın 1,5 su bardağı un kâfi oluyor çok kalın olmayacak.
- Kaşıkla üst gerçek kaldırdığın vakit aşağı gerçek kıvamını tutturduk sonra tencere de az bir yağ atalım.
- Ben kepçe ile döktün yada kaşık ta olur tava ya yuvarlak bir formda dökelim bir tarafı pişecek her iki taraf pişirmeyecek.
- Pişen bir tabak alalım üzerini örtelim.
- Hafif soğuduk tan sonra her birinin ortasına kremşanti döküp, hindistan cevizi bulayalım. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.