Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Geleneksel Tatlımız Güllaç

Geleneksel Tatlımız Güllaç

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

Geleneksel Tatlımız Güllaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 paket güllaç (20 adet güllaç yaprağı olacak )
  • 1,5 litre süt
  • 500 gram şeker (ben şekeri 450 gram ekledim ona nazaran şekeri güzeldi yani çok şekerli sevmem derseniz kesinlikle şekeri biraz az ekleyin)
  • 1 paket vanilya
Arası için;
  • Fıstık, ceviz, badem, fındık ne varsa

Geleneksel Tatlımız Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Derin bir tencereye sütümüzü ve şekerimizi alalım şeker eriyene kadar karıştıralım. (yalnız süt kaynamayacak eli yakacak kadarda ısınmayacak ılık olacak yoksa güllaç yaprakları hamur olur).
  2. Isınan ve eriyen şekerli sütü ocaktan alıyoruz.
  3. Borcamımızın tabanına 1 kepçe şekerli sütten dökelim ve akabinde iki adet üçgen yaprakları alıp yaprağın uç kısmı yani ince olan kısmını borcamın köşesine gelecek halde yerleştirelim.
  4. Tekrar 1,5 kepçe sütten güllaç yapraklarının üstüne döküp öteki yaprakları yerleştirelim.
  5. Tam bu halde beş kat çıkalım ve beşinci katın ortasına ceviz, fıstık, fındık, badem ne varsa ekleyelim.
  6. Daha sonra tekrar güllaç yapraklarını tıpkı biçimde bitene kadar dizip sütten dökelim.
  7. En son katıda yapınca kalan tüm sütü döküp dışarda 10 dakika kadar dinlendirip buzdolabına kaldıralım ve 7-8 saat kadar dinlendirelim sütünüde yeterlice çekmesi için.
  8. Üstünü fıstık ve vişne ile süsleyip servis edebiliriz ????.
Not: çok sütlü sevmem derseniz sütü 1 litre olarak yapın ve şekeri de ona nazaran ayarlayın.

Eğer güllacınızın katı kalın olsun derseniz 3 paket güllaç yaprağı kullanın yani her katını 5 olmazda 7-8 kat çıkın tercihe bağlı.

Birde sabahtan yaparsanız akşama kadar çok hoş dinlenecektir.

Not; yaptığım kap kare borcam.

Geleneksel Tatlımız Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Çilekli Güllaç Tarifi İçin Malzemeler 11 yaprak güllaç2 litre süt3 su bardağı toz şeker250 gram çilek1 küçük kase kıyılmış ceviz Çilekli Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Sütü tencereye boşaltalım. Şekeri ekleyelim. Ara sıra karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım. Sütü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Ramazan Güllacı Tanımı İçin Malzemeler 7 adet güllaç yaprağı1 litre süt+2 su bardağı süt1,5 su bardağı şeker1 paket vanilya1 kase rondoda çekilmiş ceviz içi Üzeri için; Fıstık tozu,dondurulmuş vişne(istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz) Ramazan Güllacı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Cevizli Güllaç Tanımı İçin Malzemeler Kullanılan su bardağı 200ml 400 gr güllaç yaprağı2 litre süt2 su bardağı toz şeker200 gram ceviz (birazını üzerini süslemek için ayırdım.) Üzerine: Çilek Cevizli Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Güllacın şerbeti için, 2litre sütü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
Kremalı Güllaç Sürpriz Materyalli Tanımı İçin Malzemeler 300 gram güllaç yaprağı ( 11-12 adet )2 litre süt2,5 su bardağı toz şeker1 paket krema1 su bardağı ceviz içi Süsleme için ; ÇilekToz fıstıkKakao (Sürpriz malzeme) 1 su bardağı ölçümüz 200 ml dir Kremalı Güllaç Sürpriz Materyalli Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
Güllaç (Gülsulu) Tanımı İçin Malzemeler 2 litre süt2 su bardağı şeker (200 ml. )2 yemek kaşığı gül suyu ( dilek eden ölçüsünü azaltabilir)12 adet güllaç yaprağı Üzerini süslemek için; VişneToz antep fıstığı Güllaç (Gülsulu) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle süt ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
107
858,557Konular
982,114Mesajlar
32,775Kullanıcılar
şımarttvSon üye
Üst Alt