Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gel Gitme Kadın kitabı Oğuz Akay

Gel Gitme Kadın kitabı Oğuz Akay

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Oğuz Akay Gel Gitme Bayan kitabı
Gel Gitme Bayan Oğuz Akay kitap tanıtımı
Gel Gitme Bayan konusu
Gel Gitme Kadın Oğuz Akay

Gel Gitme Bayan kitabı Oğuz Akay

Oğuz Akay ’ın tekrar Alfa Yayınları ’ndan meydana çıkan Beni İki Bayan Fazla Sevdi kitabı Mustafa Kemal ile Latife Hanım ’ın ayrılığı ile son bulmuştu 1925 yılının Temmuz ayında bir akşam, Çankaya Köşkü ’nde, Mustafa Kemal ve Latife Bayan ’ın evliliğinin sonunu getiren, birçok kişinin de şahit olduğu büyük bir kavga yaşanmıştı İşte bu eser, Çankaya Köşkü ’nde ayrılığa yol açan geceden sonradan yaşanan yılları anlatıyor

“Latife Bayan, Ankara ’dan ayrılıp İzmir ’e, baba evine gitmiş, ama, sakinleşip, baştan düşününce, Ankara ’ya dönme girişiminde bulunmuş ise de, Mustafa Kemal, “Siz benden üç defa bölünme başvurusunda bulundunuz zaten Ben bu talebinizi yerine getiriyorum… demiş ve İzmir ’e boşanma mektubunu göndermişti

Uzun ve özenli bir çalışmanın, geniş bir esas kaynak, zengin doküman ve data araştırmasının ürünü olan bu kitapta, Mustafa Kemal ’in, Cumhuriyet ’in birincil yıllarında başlayan ve süren devrimleri ile hastalık dönemi yanında, çoğu yönü üzerinde de duruluyor

Latife Bayan ’ın kendini nasıl tanıdığı, nasıl anlattığı, bir süre evli kaldığı Mustafa Kemal ’i nasıl anladığı ve ona bağlılığının sırrı, ilk kez yayımlanan reel kaynaklara, bilgi ve belgelere dayanarak veriliyor Ayrıca Mustafa Kemal ve Latife Hanım ’ın müşterek dostlarının onları bitmiş bir araya getirme çabaları üzerinde de duruluyor

Bu kitapta biten evliliğin ardındaki acı çeken ve yalnızlık hisseden bir Mustafa Kemal bulacaksınız Musikili akşam toplantılarında söylenen şarkılar onun hislerine tercüman oluyor Kimi şarkıları ard arda defalarca söyletiyor ve söyleyenlere eşlik ediyor, kimilerini sadece kendisi söylemek istiyor ve söylüyor, kimilerini ardına kadar dinleyemiyor, yarıda bıraktırıyor şarkıyı, kimisinde de dans ediyor Bazı şarkıları dinlediğinde ise gözyaşlarına hakim olamıyor Kitaba ismini veren Gel Gitme Kadın da Mustafa Kemal ’in fazla sevdiği ve hatta kimi süre ağladığı bir Selahattin Pınar bestesidir

Gel gitme kadın, ruhumu hicranına aydınlatma,

İnlet beni, öldür beni, ağyare bırakma,

Karşında esirim, bana düşman gibi bakma

İnlet beni, öldür beni, ağyare bırakma

Gel, gel, gel… Gel gitme kadın

Ruhumu hicranına aydınlatma, hicranına ışıklandırma

Karşında esirim, bana düşman gibi bakma!

İnlet beni, öldür beni, ağyare vazgeçme

kaynak:özgürlük *

858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt