Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gebelikte ajerli ve astım hastalığı

Gebelikte ajerli ve astım hastalığı
0
182

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95
Gebelik döneminde hem kendiniz için hemde bebeğiniz için yaptığınız ve kullandığınız ilaçlara uyarı etmeniz gerekiyor Alerjik bir hastalıkla yada astım hastalığıyla çaba ediyorsanız, gebelik döneminde yapmanız gereken tüm işlemleri uzmanlar

Gebelik döneminde keza kendiniz için hemde bebeğiniz için yaptığınız ve kullandığınız ilaçlara dikkat etmeniz gerekiyor Alerjik bir hastalıkla yada astım hastalığıyla uğraş ediyorsanız, hamilelik döneminde yapmanız gereken tüm işlemleri uzmanlar açıklıyor*
Hamilelikte Astım ve Alerji
Bebeğin dinç doğması, anne adayının sağlığına tabi Gebelik döneminde en sık karşılaşılan akciğer hastalığının astım ve alerjik sorunlar olduğu belirtiliyor Araştırma sonuçlarına tarafından hamilelerin, takriben üçte birinde astım ve alerjiyle ilgili problemler çoğalma gösteriyor, üçte birinde değişmiyor, üçte birinde ise iyileşiyor bu nedenle anne ve çocuk sağlığı açısından gebe kalmadan önce yaptırılacak testler büyük yük taşıyor
Astım ve alerjik problemi olan kadınların gebelik öncesinde zorunlu alerji testlerinin yapılmasının şart olduğu söyleniyor Bu Nedenle hastanın sağduyu olduğu alerjenlere aleyhinde duyarsızlaşma yapılarak hamilelik sırasında oluşabilecek krizlere aleyhinde önlem alınabilir Bu operasyon gebelik esnasında da yapılabilir Fakat aşırı bir tepkime oluştuğu taktirde bu bebeğe de hasar verebilir O nedenle hamilelik öncesinde yapılmasında ve bununla ilgili kayıtların iyi
tutulmasında üstünlük vardır
Gebelik döneminde ilaç kullanımı
Hamilelik döneminde güvenilirliği kanıtlanmamış hiçbir ilacın kullanılması önerilmiyor Hamilelik döneminde astım ve alerji açısından en sık betamimetik ve steroidlerin aerosol formlarının kullanıldığı belirtiliyor Beta mimetikler anne kalbinin derme çatma çalışmasına neden olabilir Steroidler annede oral pamukçuk yapabilir Her iki grup ilacın da bebek üstünde bariz bir anomaliye yol açtığı gösterilememiştir Steroidlerin hayvan deneylerinde fetusta yarık damağa yol açabileceği saptanmış Ancak insan fetuslarında ise bir sorun oluşturmuyor Hamilelikte kullanılacak öteki astım ilaçları antikolinerjikler ve tefilindir
Genetik faktörü
Çoğu hastalıkta olduğu gibi astım ve alerjide de kalıtım faktörünün rolü olduğu biliniyor Astım ve alerji hastası gebe kadınların çocuğuna da aynı hastalıkların geçme ihtimali bulunuyor Hamilelik sırasında bunu alıkoymak için az önce yapılacak bir şey olmadığı belirtiliyor Oysa, bir anne babanın alerji öyküsü bilinirse ve göbek kordonunda Ig E miktarı saptanırsa dış alerjik etkenlere karşısında önlem alınabilir
Alınabilecek önlemler
Böylece fazla hastalığın nedenleri arasında olduğu tanıdık sigara içilmesi, kalıtımsal bir özellik olmadığı için anne karnındaki bebeğin alerji hastası olmasına yol açmıyor Fakat, anne adaylarının gebelik döneminde yoğun sigara içmeleri düşük riskini artırıyor
Gebe kadınların hem kendileri keza de doğacak çocukları için alabileceği birçok tedbir bulunuyor Evde bilhassa çocukların odasında toz ve küf bulunmaması gerektiği belirtiliyor
Kürklü hayvan, hava da yapacağı parazitler de alerjik etki yapabilir Halı, yün ve cilt giysiler, klima alerjiye etraf hazırlayabilir Keza, solunumu olumsuz etkilediği için, evde sigara içilmemeli ve virüs hastalıklarına karşısında önlem alınmalıdır
Her anne adayının kendi özelliklerini kasıtlı olarak davranmasının önemine değinilerek; Anne adaylarının, daha önce yaptırdıkları alınganlık testleri ya da kendi deneyimleriyle belirledikleri alerjen besinlerden uzaktan durmaları isabetli olur Bebek doğduktan sonra, alerjik bünyeli anne, emzirme esnasında, yumurta, süt ve fıstık gibi majör alerjenlerle beslenmemelidir Bebeğe katı gıdalar en erken 6 aylıkken verilmelidir
Yazar : Prof Dr Umur Çolgar, Bayan Doğum ve Hastalıkları
h 3Gebelikte ajerli ve astım hastalığı

858,505Konular
982,720Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt