Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gaziantep Usulü Soğan Aşı

Gaziantep Usulü Soğan Aşı
0
50

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
gaziantep-usulu-sagon-asi-2.jpg

Gaziantep Yordamı Soğan Aşı Tanımı İçin Gereçler

  • 600 gram kuşbaşı et
  • 500 gram arpaçık (kıska) soğan
  • 1 yemek kaşığı karışık domates biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı nohut
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 kaşık nar ekşisi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Haspir

Gaziantep Tarzı Soğan Aşı Tanımı Yapılışı

  1. Bir tencerede kuşbaşı et, 3 kaşık zeytinyağı ile suyunu çekene kadar kavrulur.
  2. Soyulmuş soğanlar ve salça kavrulan etin üzerine ek edilir göz kararı soğanların üzerine çıkacak kadar kaynar su ek edilerek soğan ve nohut yumuşayana kadar pişirilir.
  3. Soğan aşına pişmeye yakın 1 kaşık nar ekşisi konarak 2 taşım kaynatılır ve ocak kapatılır.
  4. Yemeğin üzerine karabiber serpilerek dinlendirilir.Soğan aşı pirinç yahut bulgur pilavı ile birlikte afiyetle yenir ????????Deneyen yapan herkese afiyet olsun ????????.
 
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt