iltasyazilim
FD Üye
Gaziantep Usulü Mercimekli Pilav Ve Çoban Salatası Tarifi İçin Malzemeler Pilavın malzemeleri;
*1 su bardağı yeşil mercimek
*1 su bardağı bulgur
*1 yemek kaşığı salça
*1 adet soğan
*Biraz zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı tuz
*Kırmızıbiber
Salatanın Malzemeleri;
*2 adet domates
*1 adet yeşil biber
*12 karalahana
*1 adet soğan
*12 limon suyu
*2 adet salatalık
*Tuz
*Kırmızıbiber
Gaziantep Usulü Mercimekli Pilav Ve Çoban Salatası Tarifi Yapılışı Pilav:
İlk önce mercimekleri ve üstünü geçecek kadar su bir kazana koyup pişmeye bırakın ama fazla pişirmeyin mercimeği çünkü bulgurla da pişecek Mercimek biraz pişince içine bulguru, tuzu ve salçayı ekleyin ve ağzını kapatın Suyunu çekene kadar pişir Bu arada doğranmış soğanları bir tavada yarım su bardağı yağda kavurun, kavrulan soğanların üstüne kırmızı biberi ekleyin ve pişen pilavın üstüne dökün ve karıştırın
Salata:
domatesleri, salataları, yeşil biberi ve lahanayı küp küp doğrayın Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın derin bir kaba koyun Üstüne limon suyunu, kırmızıbiberi, tuzu ve zeytin yağını ekleyip karıştırın Afiyet olsun
*1 su bardağı yeşil mercimek
*1 su bardağı bulgur
*1 yemek kaşığı salça
*1 adet soğan
*Biraz zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı tuz
*Kırmızıbiber
Salatanın Malzemeleri;
*2 adet domates
*1 adet yeşil biber
*12 karalahana
*1 adet soğan
*12 limon suyu
*2 adet salatalık
*Tuz
*Kırmızıbiber
Gaziantep Usulü Mercimekli Pilav Ve Çoban Salatası Tarifi Yapılışı Pilav:
İlk önce mercimekleri ve üstünü geçecek kadar su bir kazana koyup pişmeye bırakın ama fazla pişirmeyin mercimeği çünkü bulgurla da pişecek Mercimek biraz pişince içine bulguru, tuzu ve salçayı ekleyin ve ağzını kapatın Suyunu çekene kadar pişir Bu arada doğranmış soğanları bir tavada yarım su bardağı yağda kavurun, kavrulan soğanların üstüne kırmızı biberi ekleyin ve pişen pilavın üstüne dökün ve karıştırın
Salata:
domatesleri, salataları, yeşil biberi ve lahanayı küp küp doğrayın Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın derin bir kaba koyun Üstüne limon suyunu, kırmızıbiberi, tuzu ve zeytin yağını ekleyip karıştırın Afiyet olsun