Gaziantep Usulü Lebeniye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 300 gram kıyma
- 1 küçük soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım limonun suyu
- 1,5 lt sıcak su
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1,5 tatlı kaşığı nane
Gaziantep Usulü Lebeniye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle köfteleri yapmakla başlayalım. Kıyma, ince doğranmış yada rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi bir kaba alıp iyice yoğuralım. Nohut büyüklüğünde köfteler hazırlayıp 1-2 kaşık zeytinyağı eklediğimiz kızgın tavada kızartalım.
- Bir tencereye 1,5 litre sıcak suyu ve pirinçi koyup pirinçler iyice pişene kadar kaynatalım, haşlanmış nohudu ekleyelim. 3-5 dk birlikte kaynamaya bırakalım. Bu arada terbiyesini hazırlayalım;.
- Bir kaba yoğurt, un, tuz, limon suyu ekleyip çırpalım. Ocakta kaynayan çorba suyundan bir kaç kepçe alarak terbiyemize ekleyelim ve hızlıca karıştıralım, böylece yoğurt kesilmeden terbiyenin ılımasını sağlayalım.
- Ilıyan terbiyemizi yavaşça çorbaya ekleyelim. Kızarttığımız köfteleri de çorbaya ekleyip 2-3 dk kaynatalım, sonra ocağı kapatalım.
- Sosu için bir tavada tereyağını eritip nane ile karıştıralım ve çorbamızın üzerine gezdirelim. Afiyet şifa olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.