Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gaziantep Mutfağından Zerdeli (Astarlı) Sütlaç

Hoş geldin! tava1 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Gaziantep Mutfağından Zerdeli (Astarlı) Sütlaç
0
56

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
gaziantep-mutfagindan-zerdeli-astarli-sutlac.jpg

Gaziantep Mutfağından Zerdeli (Astarlı) Sütlaç Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı su (pirinç haşlanırken kullanılacak)
  • 1 litre süt
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
Zerdesi için:
  • 6 su bardağı su
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı haspir (Safran da kullanabilirsiniz haspiri 1 çay bardağı sıcak suda bekletip demliyoruz bu halde rengini veriyor suyunu süzüp zerdenin içine ekleyeceğiz)
  • 1 çay kaşığı ucuyla zerdeçal
  • 5-6 adet ıtır yaprağı (Bulamazsanız yerine vanilya)
Su bardağı ölçüsü 200 ml


Gaziantep Mutfağından Zerdeli (Astarlı) Sütlaç Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Sütlaç için bir tencerede pirinç ve su düzgünce kaynatılır (Suyunu çekip, özdeşene kadar) akabinde sütünü ekleyip, 30-35 dakika kadar kaynatılır. Tabanına tutmaması için tel çırpıcı ile çırpılır.
  2. Nişastası çok az sütle açılıp içine eklenir, karıştırılır. Şekeri de eklenir ve düzgünce karıştırılır. Kuplara yarı ölçü eklenir ve soğumaya bırakılır.
  3. Zerdesi için, su ve pirinç uygunca kaynatılır (Pirinç yeterlice yumuşamalı) haşlanan pirincin içine ıtır yaptıklarıda bir tülbentin içine konularak eklenir.
  4. Bu halde 10 dakika kadar kaynatılır ve içinden tülbent çekilir (Itır yaprağınız yoksa, zerdenin birinci dumanı çıktıktan sonra vanilyayı ekleyebilirsiniz) bu esnada başka bir kapta sıcak su ile haspir demlenir.
  5. Ilınınca zerdeçal da eklenip karıştırılır. Pirinci yumuşayıp ezilince, haspir süzülerek eklenir. Şekeri eklenir karıştırılır, şeker eriyince soğuyan sütlacın üzerine hisse edilir. Dilek ettiğiniz halde süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,774Mesajlar
33,070Kullanıcılar
bkgSon üye
Üst Alt