Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gazete Tatlısı

Gazete Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Malzemeler;

Hamuru için:

2 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı soda 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı sirke ¼ limon Aldığı kadar un

Şerbeti için:
4 su bardağı şeker 4 bardak su ½ limon

Üzeri için:
1 kase antep fıstığı 2 çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı margarin margarin 1 kase ceviz

Hazırlanışı;

Baklava hamuru için aldığı kadar una iki yumurta, bir paket kabartma tozu, birer çay bardağı yoğurt, soda ve sıvı yağ ile bir tatlı kaşığı sirke ve çeyrek limonun suyu karıştırılıp iyice yoğurulur İstenen kıvama gelen hamur bezelere bölünüp un serpilen tepsiye dizilerek dinlendirilir Baklavanın şerbeti için dört su bardağı şeker dört bardak su ile kaynatılır ve yarım limon sıkılır Dinlenen hamurlar nişasta serpilerek incecik açılır Oklavaya sarılıp büzülen yufka, büyükçe bir kağıdın üzerine açılarak oklavadan ayrılır Diğer bezelerde aynı şekilde açılıp bir kağıdın üzerine yerleştirilir Kağıdın üzerinde dinlenen yufkaya ceviz serpilir Kağıt iki ucundan tutularak yufka sarılır ve dilimlenir 2 çay bardağı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı tereyağ ve 1 yemek kaşığı margarin karıştırılıp kızdırılır Kızgın yağın üzerindeki köpüğü alınır Dilimlenen baklavalar tepsiye dökülüp üzeri yağlanır ve fırında pişirilir Şerbet pişen baklavanın üzerine dökülür Servis tabağına alınan baklavanya kırılmış bir kase antep fıstığı serpilir

Afiyet Olsun

 
858,505Konular
982,778Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt