Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gazete Baklavası

Gazete Baklavası
0
41

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
gazete-baklavasi.jpg

Gazete Baklavası Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için
  • 1 çay bardağı süt (150 gram lık ölçü bardak)
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 7 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 fiske tuz
Hamuru açmak için
  • Nişasta
  • Un
Şerbeti için
  • Küçük tepsi:4,5 su bardağı şeker, 5 su bardağı su
  • Büyük fırın tepsisi:5,5 su bardağı şeker, 6 su bardağı su
  • 1 dilim limon veya 2-3 adet limon tuzu

Gazete Baklavası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamurun yapılışı öncelikle sıvılar karıştırılır. Un yavaş yavaş ilave edilerek yoğurulur. Ölçü unun kalitesine göre değişebilir. Ele yapışmayan bir kıvamda olmalı. Hamuru 1 saat ağzı kapalı şekilde buz dolabında dinlendirin.
  2. Daha sonra hamuru mandalinadan küçük cevizden büyük bezelere ayırıp una bulamadan buzdolabında üzeri kapalı olarak 2 saat dinlendirin.
  3. Dinlenen bezeleri 1 büyük çorba kasesi nişasta ve 1 çay tabağı un karışımı ile açmaya başlayın. Açılan yufkaları gevşek şekilde oklavayla dolayıp büzün. Ve bir gazetenin üzerine yapışmadan hemen serin.
  4. Üzeri biraz kuruduktan sonra ceviz serpip, gazetenin bir kenarından başlayarak şeklini bozmadan rulo şeklinde sarıp iki parmak enliliğinde kesip tepsiye dizin
  5. . Baklavalar üzerine yağ dökmeden önce 1-2 saat kurutun. Sonra yağı eritip üzerinin köpüğünü atın ve baklavaların üzerine gezdirin. 100-150 derece arasında yaklaşık 1 saat kontrollü olarak her yeri kızarana kadar pişirin.
  6. Şerbeti kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika kısık ateşte kaynatın kıvamı olduysa limonu atın 1 dakikada öyle kaynatın soğumaya bırakın.
  7. Üzeri için yağ baklava sıcak, şerbet soğuk olacak şekilde şerbeti dökün ve üzerini kapatın. 1-2 saat içinde şerbetini çekecektir. Baklavalar servise hazır. Afiyet olsun ????.
  8. 250 gram margarin veya tereyağı, 1, 5 su bardağı sıvı yağ. (2 tepsilik ölçü) miktarı isterseniz daha az veya çok tutabilirsiniz.
Gazete Baklavası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,656Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt