
Gazete Baklavası Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1 çay bardağı süt (150 gram lık ölçü bardak)
- 1 çay bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sirke
- 7 su bardağı un
- 1 yumurta
- 1 fiske tuz
- Nişasta
- Un
- Küçük tepsi:4,5 su bardağı şeker, 5 su bardağı su
- Büyük fırın tepsisi:5,5 su bardağı şeker, 6 su bardağı su
- 1 dilim limon veya 2-3 adet limon tuzu
Gazete Baklavası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamurun yapılışı öncelikle sıvılar karıştırılır. Un yavaş yavaş ilave edilerek yoğurulur. Ölçü unun kalitesine göre değişebilir. Ele yapışmayan bir kıvamda olmalı. Hamuru 1 saat ağzı kapalı şekilde buz dolabında dinlendirin.
- Daha sonra hamuru mandalinadan küçük cevizden büyük bezelere ayırıp una bulamadan buzdolabında üzeri kapalı olarak 2 saat dinlendirin.
- Dinlenen bezeleri 1 büyük çorba kasesi nişasta ve 1 çay tabağı un karışımı ile açmaya başlayın. Açılan yufkaları gevşek şekilde oklavayla dolayıp büzün. Ve bir gazetenin üzerine yapışmadan hemen serin.
- Üzeri biraz kuruduktan sonra ceviz serpip, gazetenin bir kenarından başlayarak şeklini bozmadan rulo şeklinde sarıp iki parmak enliliğinde kesip tepsiye dizin
- . Baklavalar üzerine yağ dökmeden önce 1-2 saat kurutun. Sonra yağı eritip üzerinin köpüğünü atın ve baklavaların üzerine gezdirin. 100-150 derece arasında yaklaşık 1 saat kontrollü olarak her yeri kızarana kadar pişirin.
- Şerbeti kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika kısık ateşte kaynatın kıvamı olduysa limonu atın 1 dakikada öyle kaynatın soğumaya bırakın.
- Üzeri için yağ baklava sıcak, şerbet soğuk olacak şekilde şerbeti dökün ve üzerini kapatın. 1-2 saat içinde şerbetini çekecektir. Baklavalar servise hazır. Afiyet olsun ????.
- 250 gram margarin veya tereyağı, 1, 5 su bardağı sıvı yağ. (2 tepsilik ölçü) miktarı isterseniz daha az veya çok tutabilirsiniz.