teknolojiuzmani
FD Üye

Garnitürlü Rulo Patates Tanımım İçin Materyaller
- 4-5 adet orta uzunluk patates
- 1 kutu garnitür
- 6-7 kol maydanoz
- Dereotu
- Salatalık turşusu (İsteğe bağlı)
- Baharat (Pulbiber, karabiber, nane, kimyon, tuz)
- 1 kase yoğurt (Mayonezle karıştırılmış)
Garnitürlü Rulo Patates Tanımım Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle pakça yıkadığımız patatesleri düdüklü tencerede kabukları ile birlikte haşlıyoruz.
- Soğuduktan sonra patatesleri rendenin en ince dişli kısmında rendeliyoruz. İçine 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyip uygunca eriyene kadar yoğuralım.
- Daha sonra tuz, baharat ve ince ince doğradığımız maydanoz ve dereotunu da katıp güzelce yoğuralım.
- Üzerine streç sinema çektiğimiz bir fırın tepsisinin ardına patatesleri eşit dağılacak ve çok ince olmayacak biçimde yayalım.
- Üzerine mayonez karışımlı yoğurdumuzdan sürüp garnitür ve turşumuzu ekleyelim (Yoğurdun susuz olmasına dikkat edelim) streç sinemayla birlikte yavaş adımlarla rulomuzu yapalım ve 1 saat kadar buzdolabında bekletelim.
- Servis edeceğimiz vakit üzerini yoğurtla süsleyebilirsiniz vee rulo patatesimiz sunuma hazır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. ???? ????