
Garnitürlü Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı mısır
- Yarım su bardağı bezelye
- 1 adet havuç
- 3-4 yemek kaşığı yağ
- Tuz
- 4 su bardağı sıcak su
Garnitürlü Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pirincimizi nişastasından arındırmak için yıkıyoruz.
- Daha sonra tenceremize sıvı yağı alıp içerisine pirinçleri ekleyip 2- 3 dakika kavuruyoruz.
- Sonra tereyağını da ek ederek kavurmaya devam ediyoruz.
- Havuçları ince ince doğrayalım (dileyen konserve garnitür kullanabilir).
- Üzerine bezelye, havuç ve mısırı ek edip 2 -3 dk daha kavuruyoruz.
- Pilavının suyunu ve tuzunu ekleyip karıştırıyoruz.
- Kapağını kapatıp evvel yüksek ateşte, kaynadıktan sonrada kısık ateşe alıp pişmeye bırakıyoruz.
- Suyunu çeken pilavımızın altını kapatıp üstüne havlu kağıt koyuyoruz.
- Pilavımızı 15-20 dakika dinlenmeye bırakıyoruz. Daha sonra karıştırıp servis edebilirsiniz ????