Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Garnitürlü Pirinç Pilavı

Garnitürlü Pirinç Pilavı
0
43

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
garniturlu-pirinc-pilavi.jpg

Garnitürlü Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı mısır
  • Yarım su bardağı bezelye
  • 1 adet havuç
  • 3-4 yemek kaşığı yağ
  • Tuz
  • 4 su bardağı sıcak su

Garnitürlü Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle pirincimizi nişastasından arındırmak için yıkıyoruz.
  2. Daha sonra tenceremize sıvı yağı alıp içerisine pirinçleri ekleyip 2- 3 dakika kavuruyoruz.
  3. Sonra tereyağını da ek ederek kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Havuçları ince ince doğrayalım (dileyen konserve garnitür kullanabilir).
  5. Üzerine bezelye, havuç ve mısırı ek edip 2 -3 dk daha kavuruyoruz.
  6. Pilavının suyunu ve  tuzunu ekleyip karıştırıyoruz.
  7. Kapağını kapatıp evvel yüksek ateşte, kaynadıktan sonrada kısık ateşe alıp pişmeye bırakıyoruz.
  8. Suyunu çeken pilavımızın altını kapatıp üstüne havlu kağıt koyuyoruz.
  9. Pilavımızı 15-20 dakika dinlenmeye bırakıyoruz. Daha sonra karıştırıp servis edebilirsiniz ????
Garnitürlü Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,685Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt