Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Garnitürlü Kısır

Garnitürlü Kısır
0
55

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
garniturlu-kisir.jpg

Garnitürlü Kısır Tanımı İçin Gereçler

  • 2 su bardağı kısırlık bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 konserve tat garnitür
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 6 kısım maydanoz
  • Birkaç yaprak marul
  • Küçük bir kesim mor lahana
  • 1 tatlı kaşığı tuz, kuru nane
  • Çay kaşığı ucuyla karabiber
  • Pulbiber sumak, limon suyu

Garnitürlü Kısır Tanımı Yapılışı

  1. Sıcak suyu ile kısırlık bulguru ıslatıyoruz.
  2. Bir adet kuru soğanı doğrayıp tavaya alıyoruz.
  3. Üzerine sıvı yağ gezdiriyoruz biraz bol olsun ????
  4. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  5. İstediğimiz pembelikte olunca salçaları ve baharatları ek edip bırakıyoruz.
  6. Sumak en son ekleyelim.
  7. Kavrulmuş soğanı kenarda bekleyen bulgur ile buluşturuyoruz.
  8. Daha sonra kıvırcık ve maydanozları da doğrayıp ekliyoruz.
  9. Garnitürü de bu etapta ek edebiliriz.
  10. Üzerine limon sıkıp, yağı az ise yağ gezdirelim, ve garnitürlü kısır hazır.
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt