elektronikci
FD Üye
Garnitürlü Et Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç
- 3 adet patates
- 1 su bardağı bezelye
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Sıcak su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Garnitürlü Et Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak etimizi sudan geçirip, tencereye koyalım et suyunu çekene kadar kavuralım. Suyunu çektiğinde sıvı yağ ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip, pişmeye bırakalım.
- Et tekrar suyu çekince soğanı ince ince doğrayalım hafifçe kavuralım.
- Ardından havuçları küçük küpler halinde doğrayıp ekleyelim.
- Patatesleride küp küp doğrayıp, ekledikten sonra karıştıralım.
- Ardından salçayı baharatını tuzunu ekleyip, 5 dakika daha kavurup, üzerini geçecek kadar su ek edelim bezelyeleride son olarak ekleyip pişirelim. Afiyet olsun????????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.