Fransızların Unlu Yemekleri Nelerdir
Fransız mutfağı Fransa'da geliştirilmiş, zenginliği ve ceşitliliğiyle unlu, yemek pişirmenin sanatsal yonunu on plana cıkaran bir ulusal mutfaktır
En cok tuketilen ve esas yemeği oluşturan yiyecek, biftek yanında patatestir Ayrıca her yemekten sonra ve ozellikle ikindi saatlerinde aperatifle birlikte onemli oranda peynir tuketirler
Esas yemekten once ordovr denilen yiyecekleri alırlar, bunlar, mayonezli balık, salata, enginar, salam, Rus salatası gibi soğuk yiyeceklerdir Akşamları ise genellikle corba icerler Soğan corbasını cok severler Sarımsak da cok tuketirler
Baston gibi uzun ekmekleri dunyaca meşhurdur Kurbağa bacağı, salyangoz, kaplumbağ a gibi şeyleri de cok sever ve tuketirler Yemeklere lezzet katan butun sosların mucidi Fransızlardır
Fransız mutfağı Fransa'da geliştirilmiş, zenginliği ve ceşitliliğiyle unlu, yemek pişirmenin sanatsal yonunu on plana cıkaran bir ulusal mutfaktır
En cok tuketilen ve esas yemeği oluşturan yiyecek, biftek yanında patatestir Ayrıca her yemekten sonra ve ozellikle ikindi saatlerinde aperatifle birlikte onemli oranda peynir tuketirler
Esas yemekten once ordovr denilen yiyecekleri alırlar, bunlar, mayonezli balık, salata, enginar, salam, Rus salatası gibi soğuk yiyeceklerdir Akşamları ise genellikle corba icerler Soğan corbasını cok severler Sarımsak da cok tuketirler
Baston gibi uzun ekmekleri dunyaca meşhurdur Kurbağa bacağı, salyangoz, kaplumbağ a gibi şeyleri de cok sever ve tuketirler Yemeklere lezzet katan butun sosların mucidi Fransızlardır