iltasyazilim
FD Üye
Fransız usulü soğan çorbası malzemeleri
7 soğan
100 gr tereyağı
1 litre et suyu
Kekik
Tuz
Karabiber
Üzeri için
6 dilim baget ekmek
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
İnce kıyılmış maydanoz
Fransız usulü soğan çorbası:
Soğanların kabuklarını soyup piyazlık doğrayın Tereyağını eritin ve soğanları renkleri koyulaşıncaya kadar kavurun Kekik ve et suyunu ekleyin Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 25 dakika pişirin Tuz ve karabiber ile tatlandırın
Ekmekleri fırın ızgarasında önlü arkalı kızartın Kaşar peynirlerini üzerlerine serpiştirip peynir eriyinceye kadar fırında bekletin Çorbaları kaselere alın Üzerlerine ekmekleri yerleştirip kıyılmış maydanoz serpiştirin Sıcak servis yapın
7 soğan
100 gr tereyağı
1 litre et suyu
Kekik
Tuz
Karabiber
Üzeri için
6 dilim baget ekmek
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
İnce kıyılmış maydanoz
Fransız usulü soğan çorbası:
Soğanların kabuklarını soyup piyazlık doğrayın Tereyağını eritin ve soğanları renkleri koyulaşıncaya kadar kavurun Kekik ve et suyunu ekleyin Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 25 dakika pişirin Tuz ve karabiber ile tatlandırın
Ekmekleri fırın ızgarasında önlü arkalı kızartın Kaşar peynirlerini üzerlerine serpiştirip peynir eriyinceye kadar fırında bekletin Çorbaları kaselere alın Üzerlerine ekmekleri yerleştirip kıyılmış maydanoz serpiştirin Sıcak servis yapın