Frambuazlı Çiz Kek Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 1.5 paket bisküvi (Burçak, yulaflı, lotus vss)
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 400 gram labne
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 1 kutu krema
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 250 gram frambuaz
- 1 su bardağı şeker
- 2 kaşık nişasta
- 1 su bardağı su
Frambuazlı Çiz Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Taban yapılışı için; bisküvileri toz haline getirip erimiş tereyağıyla karıştıralım. Kalının tabanına yağlı kağıt koyalım, kalıbın etrafını folyoyla güzelce saralım. Kullandığım kalıp 19 cm.
- Frambuaz yapılışı için; frambuazlar tencereye alınır su şeker nişasta eklenir ve orta ateşte kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.
- Peynir dolgusu yapılışı: peynirleri krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Şekeri ekleyip karıştıralım. Vanilyayı kremayı ekleyin.
- Nişastayı ekleyin. Yumurtaları teker teker ekleyip karıştırın ve kalıba dökün.
- Fırın tepsisine de 2 3 bardak sıcak su ekledim. Kelepçeli kalıbı koyduğum tepsiyi de su dolu tepsiye koydum.
- 170 derecelik fırında 50-60 dk pişirin (Fansız) piştiğinde ortası hafif sallanacak kenarları sabit kalacak. Fırında kapağı hafif açık bir halde 30 dk soğumaya bırakın. 1 gece buzdolabında bekletin.