Frambuazlı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için:
- 2 paket burçak bisküvi
- 100 gram tereyağı (Eritilmiş)
- 400 gram beyaz peynir (Eğer yoksa sadece labne peyniri ile de yapabilirsiniz. labneyi 600 gram kullanın ve mutlaka suyunu süzün)
- 200 gram labne peyniri
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- 1 kutu krema
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı franbuaz (Dilediğiniz bir meyveyi kullanabilirsiniz ben karışımın içine suyu çıkmıştı renk vermesi açısından kullandım şart değil)
- 1 su bardağı frambuaz
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker
Frambuazlı Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yağlı kağıt serilmiş olan kalıbımızın etrafını folyo ile kaplayalım.
- Daha sonra bisküvileri un haline gelecek şekilde ezelim (Üzerine eritilmiş tereyağı dökelim ve karıştıralım)
- Kalıbımızın içerisine bisküvili karışımı dökelim ve bir bardak yardımı ile bastıralım.
- Karışım için; peynirleri ve şekeri karıştırma kabına alalım. Tel çırpıcı ile şeker eriyene dek çırpalım.
- Üzerine 1 adet yumurta ekleyelim ve onu iyice çırpmadan diğerini kırmayın. 3 adet yumurtayı bu şekilde teker teker kıralım.
- Üzerine un, nişasta ve vanilya ekleyip karıştıralım. Daha sonra franbuaz ekleyelim. En son kremayı ekleyip karıştıralım.
- Önceden ısıtılmış 150 derece fırında içerisinde bir kap su ile (Ben fırın tepsisine 2 bardak su koyup alt kısmına yerleştirdim sizin ısıya dayanıklı kapınız varsa yanına su koyarak pişirebilirsiniz) 45 – 50 dakika pişirelim.
- Fırınınızı kapatıp kapağı açık şekilde cheesecake dinlendirelim.
- Sosu için; tüm malzemeleri tavamıza alalım kısık ateşte yoğunlaşıncaya kadar pişirelim ve hazır olan cheesecakemizin üzerine dökelim.
- 1 gece dolapta dinlendirelim. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.