Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Frambuazlı Cheesecake

Frambuazlı Cheesecake
0
54

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
frambuazli-cheesecake.jpg

Frambuazlı Cheesecake Tanımı İçin Gereçler


Tabanı için;
  • 125 gram margarin
  • 2 paket eti burçak bisküvi
Kek için;
  • 500 gram mascarpone
  • 1 paket sıvı krema
  • 3 tane yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
Sos için;
  • 500 gram dondurulmuş yahut taze frambuaz
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı toz şeker

Frambuazlı Cheesecake Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Bisküvileri rondodan geçirip erittiğimiz tereyağı ile karıştırıyoruz .
  2. Kalıbın altına döküp bardakla basarak düzleştiriyoruz eşit halde, buzdolabına kaldırıyoruz.
  3. Daha sonra keke geçiyoruz ;mascarponeyi ve şekeri karıştırma kabına alıyoruz çırpıyoruz .
  4. Pürüzsüz olunca 1 paket sıvı krema döküp devam karıştırıyoruz .
  5. Daha sonra unu, nişastayı bi paket vanilyayı döküp tekrar karıştırıyoruz sonra yumurtaları ekliyoruz ancak çok cırpmıyoruz 2 dakika kâfi.
  6. Sonra bu karışımı buzdolabına kaldırdığımız bisküvilerin üstüne döküyoruz.
  7. 170 derecede 35-40 dk pişiriyoruz .
  8. Fırının altına borcamla su koyuyoruz ki kekimiz çatlamasın.
  9. Kekimiz fırındayken sosu hazırlıyoruz .
  10. Frambuazları rondodan geçiriyoruz.Sonra tencereye alıyoruz .
  11. Yarım çay bardağı şeker 2 yemek kaşığı nişasta ile kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  12. Pişen kekin üzerine döküyoruz. Ben sos ılıyınca döküyorum. Afiyet olsun????.
 
858,505Konular
982,768Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt