Frambuazlı Cheesecake Tanımı İçin Gereçler
Tabanı için;
- 125 gram margarin
- 2 paket eti burçak bisküvi
- 500 gram mascarpone
- 1 paket sıvı krema
- 3 tane yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 500 gram dondurulmuş yahut taze frambuaz
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı toz şeker
Frambuazlı Cheesecake Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bisküvileri rondodan geçirip erittiğimiz tereyağı ile karıştırıyoruz .
- Kalıbın altına döküp bardakla basarak düzleştiriyoruz eşit halde, buzdolabına kaldırıyoruz.
- Daha sonra keke geçiyoruz ;mascarponeyi ve şekeri karıştırma kabına alıyoruz çırpıyoruz .
- Pürüzsüz olunca 1 paket sıvı krema döküp devam karıştırıyoruz .
- Daha sonra unu, nişastayı bi paket vanilyayı döküp tekrar karıştırıyoruz sonra yumurtaları ekliyoruz ancak çok cırpmıyoruz 2 dakika kâfi.
- Sonra bu karışımı buzdolabına kaldırdığımız bisküvilerin üstüne döküyoruz.
- 170 derecede 35-40 dk pişiriyoruz .
- Fırının altına borcamla su koyuyoruz ki kekimiz çatlamasın.
- Kekimiz fırındayken sosu hazırlıyoruz .
- Frambuazları rondodan geçiriyoruz.Sonra tencereye alıyoruz .
- Yarım çay bardağı şeker 2 yemek kaşığı nişasta ile kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Pişen kekin üzerine döküyoruz. Ben sos ılıyınca döküyorum. Afiyet olsun????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.