
Frambuazlı Cheesecake Tanımı İçin Gereçler
Tabanı için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 4 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı frambuaz
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 400 gram labne peynir
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket krema
- 1 paket vanilya
- 2 yumurta (yumurtalar küçük ise 3 yumurta)
- 2 yemek kaşığı nişasta
Frambuazlı Cheesecake Tanımı Yapılışı
- Bisküvileri toz haline getirip eritilmiş yağ ile karıştırıyoruz.
- Çember kelepçeli kalıbın alt tabanına yağlı kağıt serip kenarlarını folyoyla kapladıktan sonra bisküvileri kelepçeli kaba yayıp bardak yardımı ile bastırıyoruz.
- Krema hazır olana kadar dolapta bekletiyoruz.
- Labne peyniri bir kaba alalım krema kıvamına gelene kadar karıştıralım.
- Şekeri ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Vanilya ve kremayı ekleyip karıştıralım.
- Yumurtaları teker teker ekleyip karıştıralım.
- Nişastayı ekleyip karıştırın ve kalıba dökün.
- Kalıbı tepsiye koyup tepsiye 2-3 bardak su ekliyoruz.
- Evvelden hafif ısınmış fırında yaklaşık 45-50 dk ortası 170c fırında pişiriyoruz.
- Hafif ortası sallanacak kenarları sabit kalacak bu halde pişmiş demektir.
- Çabucak fırından çıkarmıyoruz fırının kapağını hafif açıp 30dk kendi ısısında dinlendiriyoruz.
- Fırından çıkarıp oda sıcaklığına geldiğinde dolaba koyabilirsiniz.
- Sosu için frambuaz ve pudra şekerini ezerek pişiriyorsunuz.
- Kaynadıktan sonra altını kapatabilirsiniz.
- Servisten evvel sosu üzerine döküp servis yapabilirsiniz yahut cheescake büsbütün soğuduktan sonra üzerine döküp dolapta bekletebilirsiniz.