iltasyazilim
FD Üye
Frambuazlı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler Alt taban için;
*3 paket burçak bisküvi
*120 gr margarin
*1 su bardağı badem kırığı
Cheesecake için;
*2 paket labne peyniri (400 gr)
*1 paket krema (200 gr)
*1,5 su bardağı şeker
*3 yumurta
*4 yemek kaşığı un
*1 paket vanilya
Frambuaz sos için;
*Yarım kutu superfresh frambuaz
*2 kaşık nişasta
*2 bardak su
*2 kaşık şeker
Frambuazlı Cheesecake Tarifi Yapılışı Öncelikle alt taban için bisküvileri ve bademleri rondodan geçiriyoruz Margarini eritiyoruz ve bisküvilerin üzerine dökerek iyice elimizle yediriyoruz Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serip bisküvileri tabana iyice bastırarak yayıyoruz Dolapta taban dinlenirken biz sıvı kısmı hazırlıyoruz Öncelikle labne ve kremayı iyice çırpıyoruz daha sonra şekeri ekliyoruz ve yumurtaları tek tek kırıp karışıma yediriyoruz En son un ve vanilyayı ekliyoruz Dolaptaki taban üzerine döküyoruz ve fırına veriyoruz 170 derecede 1 saat pişmesi gerekiyor Fırın kapağını hiç açmıyoruz Biz sosu hazırlıyoruz Frambuazları püre haline getiriyoruz Tencereye alıyoruz Üzerine 2 kaşık şeker ilave ediyoruz Nişastayı suyla açarak frambuazların üzerine ekliyoruz ve kaynayana kadar karıştırıyoruz Sonra soğumasını bekliyoruz Fırından çıkan cheesecake ılındıktan sonra sosu da üzerine döküyoruz ve 1 gece dolapta bekliyoruz Bu arada ben fırına atmadan önce kalıbın etrafına alüminyum folyo sarıyorum Kenarları hiç yanmıyor böyle yapınca Çok lezzetli oluyor mutlaka deneyin
Afiyet olsun
*3 paket burçak bisküvi
*120 gr margarin
*1 su bardağı badem kırığı
Cheesecake için;
*2 paket labne peyniri (400 gr)
*1 paket krema (200 gr)
*1,5 su bardağı şeker
*3 yumurta
*4 yemek kaşığı un
*1 paket vanilya
Frambuaz sos için;
*Yarım kutu superfresh frambuaz
*2 kaşık nişasta
*2 bardak su
*2 kaşık şeker
Frambuazlı Cheesecake Tarifi Yapılışı Öncelikle alt taban için bisküvileri ve bademleri rondodan geçiriyoruz Margarini eritiyoruz ve bisküvilerin üzerine dökerek iyice elimizle yediriyoruz Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serip bisküvileri tabana iyice bastırarak yayıyoruz Dolapta taban dinlenirken biz sıvı kısmı hazırlıyoruz Öncelikle labne ve kremayı iyice çırpıyoruz daha sonra şekeri ekliyoruz ve yumurtaları tek tek kırıp karışıma yediriyoruz En son un ve vanilyayı ekliyoruz Dolaptaki taban üzerine döküyoruz ve fırına veriyoruz 170 derecede 1 saat pişmesi gerekiyor Fırın kapağını hiç açmıyoruz Biz sosu hazırlıyoruz Frambuazları püre haline getiriyoruz Tencereye alıyoruz Üzerine 2 kaşık şeker ilave ediyoruz Nişastayı suyla açarak frambuazların üzerine ekliyoruz ve kaynayana kadar karıştırıyoruz Sonra soğumasını bekliyoruz Fırından çıkan cheesecake ılındıktan sonra sosu da üzerine döküyoruz ve 1 gece dolapta bekliyoruz Bu arada ben fırına atmadan önce kalıbın etrafına alüminyum folyo sarıyorum Kenarları hiç yanmıyor böyle yapınca Çok lezzetli oluyor mutlaka deneyin
Afiyet olsun