
Frambuaz Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 2 adet yumurta
- 1.5 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı süt
- 1 su bardağı dondurulmuş frambuaz
- 1yemek kaşığı buğday nişastası
- 3.5yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağından biraz fazla su (2 parmak kadar fazla)
Frambuaz Soslu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Merhabalar enfes kekimizin hazırlanışı için yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.
- Süt ekliyoruz çırpmaya devam ediyoruz. Sıvı yağınıda ekliyoruz. Son olarak un ve kabartma tozunu da ekliyoruz.
- Kalıbımızı margarin ile heryerini yağlıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20dakikada pişiyor. 15. dakikadan sonra kürdan ile kontrol edelim fırından fırına değişebilir.
- Pişince soğuyan keki kalıptan çıkartıyoruz süt ile ıslatıyoruz.
- Sosumuzu yapmaya başlayalım. Suyu ve nişastayı küçük bir tencereye alıp karıştırıyoruz. Sonra şeker ve frambuazları ekliyoruz karıştırıp ocağa alıyoruz. Kısık ateşte sürekli karıştırıyoruz
- . Koyu kıvam alıyor taneler dağılıyor o zaman altını kapatabiliriz. Ilıyınca kekimizin üzerine döküyoruz. Afiyet olsun.