Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Foccacia Ekmeği

Foccacia Ekmeği

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
foccacia-ekmegi.jpg

Foccacia Ekmeği Tanımı İçin Gereçler

  • 500 g un (elenmiş)
  • 375 ml ılık su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı  tuz
  • 1 çay kaşığı bal
  • 100 g kuru domates
  • 1 diş sarımsak
  • 50 g dilimlenmiş zeytin
  • 5 kol taze kekik
  • 10 adet top mozzarella
  • 10 adet şeker domates
Üzeri için:
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Taze ve kuru kekik

Foccacia Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kuru maya bir kaba alınır içerisine ılık su eklenir karıştırılır, sırasıyla zeytinyağı, tuz ve bal eklenir.
  2. Elenmiş un azar azar eklenir ve hamur yoğrulur (hamurun cıvık bir kıvamda olması gerekiyor).
  3. İçerisine taze kekik yaprakları, küçük doğranmış zeytin, kuru domates ve sarımsak eklenir ve tahta kaşık yardımı ile karıştırılır.
  4. Hamur pişirilecek olduğu kaba alınır buzdolabı poşeti hamura değecek bir biçimde üzerine yerleştirilir 30 dakika mayalandırmaya bırakılır.
  5. Mayalanan hamuru üzerine zeytinyağlı kekikli karışım sürülür top mozzarella, domates ve taze kekik yaprakları yerleştirilir.
  6. Evvelce ısıtılmış 180’c lik fırında 35-40 dakika pişirilir, ekmek soğuduktan sonra zeytinyağlı karışım yeniden sürülür ve servis edilir afiyet olsun.
Foccacia Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,707Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt