Focaccia Tanımı İçin Malzemeler
(su bardağı ölçüsü 200 ml)
- 1 paket kuru maya
- 1 küp şeker
- 1 su bardağı ılık su
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4-5 adet yeşilzeytin
- 4-5 adet siyah zeytin
- 4-5 adet küçük domates
- 1 çay kaşığı kadar kekik
- 1-2 çay kaşığı kadar biberiye
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kadar deniz tuzu
- Zeytinyağı
Focaccia Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Maya, şeker ve ılık su karıştırılır, 2-3 dakika sonra un, tuz ve son evrede zeytinyağı eklenir; yoğrulur ve yumuşak bir hamur elde edilir.
- Üzeri kapatılıp 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.
- Daha sonra zeytinyağıyla yağladığımız fırın kabına yayılır, üzeri kapatılıp tekrar yarım saat daha mayalanmaya bırakılır.
- Fırın 180 dereceye ayarlanır, hamura parmaklarımızın ucuyla bastırılıp çukurlar oluşturulur.
- Hamurun üzerine zeytinyağı sürülür, doğranan zeytinler, domatesler yerleştirilir.
- Sonra baharat olarak – öncelikle taze kekik yahut biberiye varsa bunlar yoksa – kuru kekik yahut biberiye, deniz tuzu serpilir, ısınmış fırına sürülür.
- Pişip fırından çıkınca tekrar üzerine zeytinyağı sürülür, ılıyınca dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun.