elektronikci
FD Üye

Fiyonk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1, 5 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 125 gram yumuşak tereyağı
- 2 adet yumurta birinin sarısı üzerine
- 1 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Aldığı kadar un
- Çörek otu
Fiyonk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına un hariç bütün malzemeleri alın karıştırın azar azar unu ilave edin kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.
- Tezgah üzerinde pasta tabağı büyüklüğünde merdane yardımıyla açın. açtığınız hamuru bir tarafını bir kesik atın diğer taraftan iki kesik atın.
- Kestiğiniz çift tarafı tek tarafın üzerine kapatıp tek bir şerit kalacağını göreceksiniz onu da fiyonka dolayıpyağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. [*]10 dakika tepsi mayası aldırıp üzerine yumurta sarısı sürüp ortalarına çörek otu serpin. [*]Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun ????.
Fiyonk Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı