Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fiyonk Poğaça Tarifi

Fiyonk Poğaça Tarifi

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
fiyonk-pogaca-tarifi.jpg

Fiyonk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 125 gram yumuşak tereyağı
  • 2 adet yumurta birinin sarısı üzerine
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un
Üzeri için
  • Çörek otu

Fiyonk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yoğurma kabına un hariç bütün malzemeleri alın karıştırın azar azar unu ilave edin kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin mayalanmaya bırakın.
  2. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.
  3. Tezgah üzerinde pasta tabağı büyüklüğünde merdane yardımıyla açın. açtığınız hamuru bir tarafını bir kesik atın diğer taraftan iki kesik atın.
  4. Kestiğiniz çift tarafı tek tarafın üzerine kapatıp tek bir şerit kalacağını göreceksiniz onu da fiyonka dolayıpyağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. [*]10 dakika tepsi mayası aldırıp üzerine yumurta sarısı sürüp ortalarına çörek otu serpin. [*]Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun ????.

Fiyonk Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt