Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fiyat ve Değer - Oscar Wilde

Fiyat ve Değer - Oscar Wilde
0
156

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Oscar Wilde'ye ait oldukca anlamlı ve guzel bir yazıFiyat ve Değer

imagesfiyatvedegeroscarwilde5add63987fcbd

FİYAT ve DEĞER

Avrupa'nın unlu sanat merkezilerinden birinde, cocuğun biri, vitrinde cok hoş bir tablo gorur

Tablonun bedeli oldukca yuksektir

Cocuk bu tabloyu annesinin yaklaşan doğum gunune almayı ister
ve bir iş bulup kıt kanaat gecinerek biriktirdiği tum para ile mağazaya gider

Şanslıdır ; tablo hala satılmamıştır Iceri girer , tabloyu bir sure yakından izledikten sonra
resmi yapan sanatcıyı bulur ve
Annemin doğum gunu icin bu resmi satın almak istiyorum Ama herşeyim , tum param bu kadar der

Ressam bir sure duşundukten sonra resmi paketler ve cocuga satar
Cocuk paketini alır ve tesekkur ederek cıkar

Mağazada adamın arkadaşları da vardır ve şaşkın şaşkın sorarlar ;
Sen ne yaptın , o resmin değeri milyonlar ederdi Neden bu kadar duşuk rakama sattın ?

Ressam cevap verir ;
Evet ; ben bu resme milyonlarını verecek bir suru insan bulabilirim
ancak tum servetini bu resme verecek kac kişi bulabilirdim?
Gunumuzde insanlar herşeyin fiyatını biliyor , fakat hicbir şeyin değerini bilmiyorlar

Oscar WILDE

Similar threads

cok duymuşsunuzdur ama olsun bide ben atayım Bir gun Avrupa'nin unlu sanat merkezi kentlerinden birinde gezen cocugun biri bir vitrinde cok hos bir tablo gorur Tablo bedeli oldukca pahalidir Cocuk bu tabloyu bir sonraki sene abisinin dogum gunune almayi ister ve bir is bulup kit kanaat...
Cevaplar
0
Görüntüleme
146
fazla duymuşsunuzdur ama olsun bide ben atayım Bir gün Avrupa'nin meşhur sanat merkezi kentlerinden birinde gezen çocugun biri bir vitrinde fazla hos bir tablo görür Tablo bedeli epeyce pahalidir Çocuk bu tabloyu bir sonraki yıl abisinin dogum gününe almayi ister ve bir is bulup kit kanaat...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Oscar Wilde Mutlu Prens Kitabının Ozeti Oscar Wilde Mutlu Prens Ozet Kentin yukarısında, yuksek bir sutun ustunde Mutlu Prensin yontusu duruyordu Baştan başa ince, saf bir altın tabakasıyla kaplıydı; gozleri iki parlak gok yakuttu, kılıcının kabzasında da kocaman bir al yakut parlıyordu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
123
Cumhuriyet Sonrası Turk Resim Sanatcıları, Cumhuriyet Donemi Turk Resim Sanatı Cumhuriyetimiz gecmişindeki altı asırlık bir devletin maddi ve manevi deneyimlerinden yararlanarak cok sağlam temellere oturtulmuştur Bu durum, devletin kuruluşundan gunumuze birlik ve beraberliğe verdiği onemden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
176
A İle Başlayan Deyimler A Harfindeki Tum Deyimler Acemi caylak : Toy, tecrubesiz, beceriksiz kimse Acemilik cekmek : 1 Bir işte bilgisiz ve deneyimsiz olduğu icjn sıkıntı cekmek 2 Bir yerin yabancısı olduğu icin bocalamak Acem kılıcı gibi İki tarafı (taraflı) kesmek: Yandaşlarına...
Cevaplar
0
Görüntüleme
171
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt