Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fitik Asit Azaltma

Fitik Asit Azaltma
0
50

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
106


*Tüm tahıl, baklagiller ve kuruyemişler üzere tohumların da cinsini devam ettirebilmek için filizlenmesi gerekir. Fakat uygun kurallar oluşana kadar kendini fitik asit sayesinde korur.


*Özellikle nohut, fasulye, yeşilmercimek üzere baklagiller ve ceviz, badem, fındık üzere yağlı tohumlarda bulunur.

*Fakat insan bedeninde fitik asidi sindirecek olan fitaz enzimi bulunmadığı için fitik asit parçalanamaz ve dışarıdan besinlerle aldığımız bedelli minerallere bağlanarak emilmesine pürüz olur. Bu türlü durumlarda da bedende magnezyum, çinko, demir ve kalsiyum eksiklikleri görülebilir.

*Peki fitik asidi nasıl azaltabiliriz ?


1.yöntem filizlendirmedir. Filizlendirilecek olan bakliyat yahut tahılın kabuklu olması gerekir. Yeterlice yıkanmış tohumları bir kaba alınır. Üzerini birkaç parmak geçecek kadar taze su eklenir ve 24 saat suda bekletilir. Daha sonra suyu büsbütün süzülerek çimlendirmenin yapılacağı kaba yahut kavanoza aktarılır. Üzerine bir tülbent örtülür (veya kapağı yarım kapatılır.) ve günde 2 kez sabah ve akşam olmak üzere tohumlar sudan geçirilir ve büsbütün süzüldükten sonra üzeri tülbentle örtülür. Direkt güneş ışığı almayan aydınlık bir yerde bekletilir. Çimlendirmede en değerli nokta tohumu daima nemli tutmaktır. Tohumun cinsine nazaran 3 ile 5 gün ortasında filizlenme gerçekleşir. Filizler tohumun uzunluğuna ulaştığı yahut 1 santim olduğu vakit kullanabilirsiniz. Tohumu ve filizi birlikte yenir.

2.yöntem ise suda bekleterek fermente etmek.
Öncelikle yıkadığımız baklagili içme suyuyla ıslatıyoruz, bu formda 24 saat bekletiyoruz. (Arada bir gerekli görülürse suyu değiştirilebilir.) 24 saatin sonunda beklettiğimiz baklagili yeterlice yıkayıp süzüyoruz. Islatma kabına tekrar içme suyu doldurup bu sefer içerisine bir su bardağı da peynir altı suyu ek ediliyoruz. Peynir altı suyu desteğiyle yine ıslatılan baklagilleri tekrar 24 saat bekletiyoruz.


 

Similar threads

Folat olarak da bilinen folik asit, bir B vitamindir Çok az vitamin, kanser, kalp hastalığı, nörolojik ve nöropsikolojik bozukluklar , erken doğum ve inme gibi geniş bir sağlık sorunlarıyla bağlantılıdır Bu vitamin, doğum kusurlarını önleyebileceğinden , hamile kadınlar için yeterince folat...
Cevaplar
0
Görüntüleme
114
Chia tohumları yüzyıllardır sağlığa faydaları olduğu için kullanılmaktadır. İçerisinde bulunan antioksidanlar, lif ve omega-3 yağ asitleri kalp sağlığını iyileştirebilir, kemikleri güçlendirebilir ve kan şekerini düzenleyebilir. 1.Son Derece Besleyici Chia tohumları, Salvica Hispanica L...
Cevaplar
0
Görüntüleme
178
Kutsal Lotus yetiştirme kılavuzu Tanrısal lotus yetiştirme şartları Tohum fazla serttir Zımparalayarak bir sonuca ulaşmanız hem kuvvet hemde uzun süre alacaktır Tohumun kalın kabuğu suyu dışarıya tumak için tasarlandığından nedeniyle, tohumun bu dayanıklı ve kalın kabuğuna bir çentik atarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
151
Lotus Çiçeği Hakkında Bilgiler ve Bakımı lotus çiçeği yetiştirilir lotus çiçeği nasıl bakılır Sevgili melekler ve çiçek geliştirmek konusunda data sahibi edinmek isteyen sayın misafirlerimiz, bu yazımızda lotus çiçeği nasıl yetiştirilir, lotus çiçeği nasıl bakılır, sizlere bazı bilgiler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
Her geçen gün değişen beslenme alışkanlıklarına rağmen tahıl ve ürünleri dünya nüfusunun beslenmesinde önemli bir yer tutmaya devam etmektedir. Tahıllar günlük beslenmemizde mutlaka yer vermemiz gereken bir besin grubudur. Ortalama olarak tahıl ve ürünlerinden yetişkin bir kimsenin günde 6-11...
Cevaplar
0
Görüntüleme
158
858,500Konular
982,373Mesajlar
32,973Kullanıcılar
Üst Alt