Fit Truff (Diyetisyenden Tarif) Tarifi İcin Malzemeler
*1 su bardağı yulaf ezmesi
*1 adet muz
*10 adet hurma
*1 yemek kaşığı kakao
*1 cay kaşığı tarcın
*1 cay bardağı ceviz veya badem
*2 yemek kaşığı fıstık ezmesi veya bal
Uzeri icin;
*Hindistan cevizi
Fit Truff (Diyetisyenden Tarif) Tarifi Yapılışı Tam bir cezerye tadı var mutlaka deneyin tatlı isteğini kesiyor
1
*Oncelikle hurmalar sert ise ilik suda yarım saat bekletir
*Hurmalar yumuşaksa bekletmeye gerek yoktur
*Tarifin aslında fıstık ezmesi ve badem kullanılmış ben evde olmadığı icin ceviz ve bal kullandım
*Ceviz ve bal haric diğer malzemeler blendırdan cekilir ve pure haline gelince cevizi atılır hafif cekilir ceviz ağıza gelecek şekilde olmalıdır Cekme işlemi bitince bal eklenir ve karıştırılır
*Tarife gore isterseniz hepsini bir koyup cekebilirsiniz ama benim yapışım boyleydi
*En son kucuk parcalar top top yuvarlanır ve hindistan cevizine batırılır
*Eğer karışım muzun yumuşaklığına bağlı cıvık olursa az daha yulaf eklenebilir
*Benim muzum baya yumuşak olgundu goz kararı azıcık daha yulaf ekledim tam kıvam oldu
Not: İftardan 2 saat sonra meyve veya kuruyemiş yerine 23 top yenilebilirmiş
Oruc tutmayanlarda ara oğunlerde tercih edebilir
Tarif icin diyetisyenimize tesekkurler ❤
*1 su bardağı yulaf ezmesi
*1 adet muz
*10 adet hurma
*1 yemek kaşığı kakao
*1 cay kaşığı tarcın
*1 cay bardağı ceviz veya badem
*2 yemek kaşığı fıstık ezmesi veya bal
Uzeri icin;
*Hindistan cevizi
Fit Truff (Diyetisyenden Tarif) Tarifi Yapılışı Tam bir cezerye tadı var mutlaka deneyin tatlı isteğini kesiyor
1
*Oncelikle hurmalar sert ise ilik suda yarım saat bekletir
*Hurmalar yumuşaksa bekletmeye gerek yoktur
*Tarifin aslında fıstık ezmesi ve badem kullanılmış ben evde olmadığı icin ceviz ve bal kullandım
*Ceviz ve bal haric diğer malzemeler blendırdan cekilir ve pure haline gelince cevizi atılır hafif cekilir ceviz ağıza gelecek şekilde olmalıdır Cekme işlemi bitince bal eklenir ve karıştırılır
*Tarife gore isterseniz hepsini bir koyup cekebilirsiniz ama benim yapışım boyleydi
*En son kucuk parcalar top top yuvarlanır ve hindistan cevizine batırılır
*Eğer karışım muzun yumuşaklığına bağlı cıvık olursa az daha yulaf eklenebilir
*Benim muzum baya yumuşak olgundu goz kararı azıcık daha yulaf ekledim tam kıvam oldu
Not: İftardan 2 saat sonra meyve veya kuruyemiş yerine 23 top yenilebilirmiş
Oruc tutmayanlarda ara oğunlerde tercih edebilir
Tarif icin diyetisyenimize tesekkurler ❤
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.