
Fit Mercimek Mantısı (Glutensiz) Nesif Bir Tanım Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım demet maydanoz
- Pul biber
- Karabiber
- Kekik
- Kuru nane
Fit Mercimek Mantısı (Glutensiz) Nesif Bir Tanım Tanımı Yapılışı
- Evvel mercimeği yıkayalım ve uygun bir tencerede üzerine su biraz geçecek formda güzelce haşlayalım burada en kıymetli püf noktası kısık ateşte ve yavaş yavaş pişirmek.
- Ve pişince patates ezeceği ile üzerini bir kat edelim ve tekrardan biraz daha haşlanmaya bırakalım.
- İçerisine ince bulgur eklemediğimiz için katı bir mercimek elde edeceğiz.
- Mercimekler haşlanırken soğanları ince ince doğrayalım uygun bir tavada zeytinyağı ile soğanları kavuralım .
- Üzerine salçasını ek edelim ve baharatlar ekleyerek kızarana kadar çok yakmadan pişirelim.
- Mercimeğin soğumasını bekleyelim akabinde 1 saat kadar buzdolabında bekletelim böylelikle daha katı bir kıvam elde edeceğiz.
- Soğuyan mercimeğin üzerine tavadaki karışımı ek edelim ve karıştıralım .
- Akabinde uygun bir tabak içerisine yuvarlak yuvarlak yaptığımız mercimek mantısını yan yana dizelim ve yoğurt ile servis edelim .
- İsterseniz yoğurta sarımsak da kullanabilirsiniz daha hoş bir tat oluyor deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.