Fit Ispanaklı Tuzlu Kek Tanımı İçin Gereçler
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 kapya biber
- 2-2, 5 su bardağı tam buğday un
- 1 bağ ıspanak
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
Fit Ispanaklı Tuzlu Kek Tanımı Yapılışı
- Evvel ıspanakları haşladım. Haşlandıktan sonra suyunu sıkıp avucumda 2 avuç dolu top olacak biçimde ölçüsünü ayarladım.
- 2 yumurta ve 1 çay bardağı yoğurdu bir arada çarptım.
- Üzerine minik minik doğradığım kapya biberleri ve mikserden geçirdiğim ıspanakları ekleyip tekrar karıştırdım.
- 2 su bardağı unumu, kabartma tozumu ve tuzumu da ekleyip düzgünce karıştırdım ve fotoğrafta görüldüğü üzere ağır bir kıvam elde ettim.
- Dikdörtgen kek kalıbıma yağlı kağıdımı koyduktan sonra yapışmamasından emin olmak için yağlı kağıt üzerine 3 damla zeytinyağını sürdüm. Ve hazırladığım harcı içine yaydım.
- 180 derece evvelce ısıtılmış fırında pişmeye bıraktım.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.