
Fıstıklı Tavuk Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet tavuk baget
- 1 adet havuç
- 1 orta uzunluk soğan
- Tuz ve karabiber
- 2 litre tavuk suyu
- 1 bardak soğuk su
- 3 kaşık tepeleme un
- 1 bardak yoğurt
- 1 yumurta
- Kabuğu soyulmuş antep fıstığı
- 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
- Karabiber
Fıstıklı Tavuk Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavukların derileri ve yağları ayıklanır.
- Havuç soyularak iri iri doğranır.
- Soğanın kabuğu soyularak bütün halinde bırakılır.
- Tavuk, havuç, soğan, tuz ve karabiber düdüklü tencerede, gereçlerin üzerini geçecek biçimde su ek edilerek pişirilir. (yaklaşık 2 litre).
- Pişen tavuklar farklı bir kaba alınır, kalan tavuk suyu tel süzgeçten süzülür, havuç ve soğan ise atılır.
- Terbiyesi için başka bir tencerede; un, yumurta ve yoğurt bir bardak soğuk su ile pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpılır.
- Üzerine sıcak tavuk suyu yavaş yavaş ek edilir, daima karıştırılarak kaynatılır.
- Kaynayan çorbaya kemiklerinden ayrılarak, küçük küçük doğranmış tavuk etleri ek edilir.
- 5 dakika da tavuk etleri ile kaynamaya bırakılan çorbanın tuzuna bakılır, gerekirse tuz ek edilir ve altı kapatılır.
- Üzeri için; antep fıstığı üzerini geçecek kadar su ile 5-10 dakika kaynatılır.
- Biraz ılıdıktan sonra kabukları soyulur ve tereyağında kavrulur.
- Kavrulan fıstıklara karabiber ek edilerek, servis sırasında tabakların üzerine dökülür.
Tavuk etleri çok sıcak iken doğranırsa dağılır, lime lime olur ama bu çorbada bu istenen bir durum değildir. Bu sebepten ılıması beklenir.
Çorbayı kaynatırken kesinlikle karıştırmaya devam etmek gerekir aksi halde yoğurt kesilir ve un topaklanır.