Fıstıklı Susamlı Tuzlu Güçlü Tanımı İçin Materyaller
- 200 gr margarin yahut tereyağı
- 1 su (bardağı ( 200 m) buğday unu
- 1. 5 su bardağı olağan un
- 1 çay bardağı nişasta
- 2 kaşık yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı antep fıstığı kırığı
- Yarım çay bardağı kavrulmuş susam
- 1 paket kabartma tozu
- (arzu eden olağan fıstık yahut fındık yahut ceviz kırığı da kullanabilir)
Fıstıklı Susamlı Tuzlu Sağlam Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel yoğurma kabımıza oda sıcaklığında ki yağımızı yoğurt yumurta sıvı yağ koyup uygunca karıştırıyoruz. Sonra denetimli olarak.
- Unlarımızı nişastayı kabartma tozunu ve tuzumuzu ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
- Hamurumuz hafif yumuşak bir hamur olacak yoğrulmuş hamura fıstık ve susamı ekleyip.
- Hamuru ikiye bölüp. Strecin içinde uzun bir dikdörtgen biçim veriyoruz.
- Ağzı tırtıklı kalıbımızla bir parmak genişliğinde kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı diziyoruz.
- Isıtılmış ( 170 dr fırında 20 dakika kadar. ).
- Hafif pembeleşince çıkarıp servis yapıyoruz.Afiyet sıhhat olsun
Bugünkü tanımımı yaptığınızda istediğiniz vakit çıkarıp tüketeceğimiz sağlam ve bereketli bir kurabiye tuz yerine şeker koyduğumuz da da tatlı kurabiye ???? olur
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.