iltasyazilim
FD Üye
Fıstıklı Şambali (Kesinlikle Denenmesi Gereken Bir Tarif) Tarifi İçin Malzemeler
*500 gram irmik
*Yarım su bardağı un
*1 su bardağı şeker
*15 su bardağı yoğurt (sulu kısmı)
*1 çay kaşığı dolusu karbonat
*Üzerine sıkmak için 56 damla limon suyu
*1 paket vanilya
Şerbeti için;
*4 su bardağı şeker
*35 su bardağı su
*Çeyrek limon suyu
*Bir çimdik tuz
Üzerini süslemek için;
*Yer fıstığı
Fıstıklı Şambali (Kesinlikle Denenmesi Gereken Bir Tarif) Tarifi Yapılışı Enfess ötesi hazırları aratmayan bir tatlı tarifi ????
Kesinlikle denenmesi gereken bir tarif??
Öncelikle irmik, un, şeker ve vanilyayı kabımıza alıp karıştıralım Tam orta kısmına karbonatı koyup üzerine limonu sıkalım Üzerine yoğurdumuzu ekleyip tüm malzemeyi iyice karıştıralım Karıştırdıktan sonra yağlanmış olan tepsimize spatulayı ıslatarak yayalım Üzerine bir tepsi kapatıp bu şekilde en az yarım saat1 saat bekletelim Süre sonunda tatlıyı kesip üzerine fıstık yada fındığımızı dizelim Isınmış olan 170 derece fırına sürelim Üzeri kızarmaya başlayınca 160 dereceye alıp iyice kızarana kadar pişirelim Tatlımız pişerken şerbetini hazırlayalım Şerbet malzemelerini tenceremize alıp yüksek ateşte 20 dk kaynatalım (Süre ateşin ısısına göre değişkenlik gösterebilir ) koyu kıvamlı bir şerbet olması gerek Tatlımız piştikten sonra fırından çıkarıp kesilmiş yerlerin üzerinden geçip Tatlının sıcaklığı geçmeden, ilk sıcaklığı geçmiş olan ŞERBETİ üzerine dökelim Yani tatlı çok sıcak ŞERBETİ orta sıcaklıkta olacak Tatlıyı yeniden ısı ayarı kapalı olan fırına sürelim Ama fırının kapağını kapatmayalım Bunu şerbetimiz hemen soğumasın ve ŞERBETİ çabuk çeksin diye yapıyoruz Fırın soğuduktan sonra kapağını kapatabiliriz Bu şekilde bir en az 56 saat kadar dinlendikten sonra servis edebilirsiniz Afiyet olsun
*500 gram irmik
*Yarım su bardağı un
*1 su bardağı şeker
*15 su bardağı yoğurt (sulu kısmı)
*1 çay kaşığı dolusu karbonat
*Üzerine sıkmak için 56 damla limon suyu
*1 paket vanilya
Şerbeti için;
*4 su bardağı şeker
*35 su bardağı su
*Çeyrek limon suyu
*Bir çimdik tuz
Üzerini süslemek için;
*Yer fıstığı
Fıstıklı Şambali (Kesinlikle Denenmesi Gereken Bir Tarif) Tarifi Yapılışı Enfess ötesi hazırları aratmayan bir tatlı tarifi ????
Kesinlikle denenmesi gereken bir tarif??
Öncelikle irmik, un, şeker ve vanilyayı kabımıza alıp karıştıralım Tam orta kısmına karbonatı koyup üzerine limonu sıkalım Üzerine yoğurdumuzu ekleyip tüm malzemeyi iyice karıştıralım Karıştırdıktan sonra yağlanmış olan tepsimize spatulayı ıslatarak yayalım Üzerine bir tepsi kapatıp bu şekilde en az yarım saat1 saat bekletelim Süre sonunda tatlıyı kesip üzerine fıstık yada fındığımızı dizelim Isınmış olan 170 derece fırına sürelim Üzeri kızarmaya başlayınca 160 dereceye alıp iyice kızarana kadar pişirelim Tatlımız pişerken şerbetini hazırlayalım Şerbet malzemelerini tenceremize alıp yüksek ateşte 20 dk kaynatalım (Süre ateşin ısısına göre değişkenlik gösterebilir ) koyu kıvamlı bir şerbet olması gerek Tatlımız piştikten sonra fırından çıkarıp kesilmiş yerlerin üzerinden geçip Tatlının sıcaklığı geçmeden, ilk sıcaklığı geçmiş olan ŞERBETİ üzerine dökelim Yani tatlı çok sıcak ŞERBETİ orta sıcaklıkta olacak Tatlıyı yeniden ısı ayarı kapalı olan fırına sürelim Ama fırının kapağını kapatmayalım Bunu şerbetimiz hemen soğumasın ve ŞERBETİ çabuk çeksin diye yapıyoruz Fırın soğuduktan sonra kapağını kapatabiliriz Bu şekilde bir en az 56 saat kadar dinlendikten sonra servis edebilirsiniz Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.