Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fıstıklı Pide (Antep Usulü)

Fıstıklı Pide (Antep Usulü)
0
45

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
fistikli-pide-antep-usulu.jpg

Fıstıklı Pide (Antep Usulü) Tanımı İçin Materyaller


Pide Hamuru İçin
  • 2 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı ılık su
  • 4 su bardağı un
  • Tatlı kaşığı ucuyla tuz
  • 100 gram tereyağı yahut margarin
Pide İçi İçin
  • 1 kg tuzsuz peynir (Künefelik peynir kullandım )
  • 3 yumurta akı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı çekilmiş fıstık

Fıstıklı Pide (Antep Usulü) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamur için ılık suyu kuru mayayı ve şekeri koyup karıştıralım. Öteki bir kapta un ve tuzu karıştırıp ortasını çukurlaştıralım.
  2. Biraz bekleyen mayamızı çukur yaptığımız yere dökelim ve yoğuralım. Hamur hazır olunca kabı streçleyip 30 dakika mayalanmasını bekleyelim.
  3. Hamur hazır olduktan sonra istediğiniz büyüklükte bezelere ayırıp her bir bezeyi ince uzun oval formunda açıyoruz.
  4. Rendelediğimiz peyniri ve bütün gereçleri bir kaba alıp karıştırıyoruz. Kenarlarda 1er parmak boşluk kalacak formda iç malzemeyi koyuyoruz.
  5. Boşlukları materyalin üstüne gerçek katlıyoruz alt ve üst tarafını sıkarak sivri hali veriyoruz. Dakika kıymetli değil 200-250 derece fırında pidenin kenarları kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. Pişen pidelerin kenarına tereyağı yahut margarin sürüyoruz  pide hazır. Afiyet olsun.
 
858,557Konular
982,115Mesajlar
32,776Kullanıcılar
berat82482Son üye
Üst Alt