
Fıstıklı Kuş Üzümlü Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kilo salamura yaprak
- 2 su bardağı pirinç
- 3 orta uzunluk soğan
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 tatlı kaşığı nane
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı yeni bahar
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet küp şeker
- 1 su bardağı zeytinyağ
- 1 limonun suyu
Fıstıklı Kuş Üzümlü Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Yapılışı
- Yaprakları yıkayıp suda bekletip tuzundan güzelce arındıralım.
- Tenceremize küp küp doğradığımız soğanı ve zeytin yağın yarım bardağını ekleyelim.
- Yarısını pişirme sürecinde üzerine gezdiricez.
- Soğanlar pembeleştikten sonra fıstık ve kuş üzümünü alalım 2 dk karıştıralım.
- Yıkayıp süzdüğümüz pirinci ekleyip kavuralım ve baharatlarını şekerini tuzunu limonunu ekleyip karıştırdıktan sonra 1 çay bardağı su ile karıştıralım 2 dk ve altını kapatalım.
- İçimiz biraz çığ kalması gerekir soğuduktan sonra sarmaya başlayabiliriz.
- Sarma süreci bittikten sonra tencere yada düdüklüye dizip limon suyu zeytinyağ nar ekşisi gezdirip üzerini 1 tık geçecek kadar şu koyup dağılmaması içinde üstüne tabak kapatıp.