
Fıstıklı Kadayıf Tanımı İçin Gereçler
- 350 gram çiğ kadayıf
- 150 gram boz fıstık
- 150 gram sade yağ
- 1 çay kaşığı pekmez
- 2 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu
Fıstıklı Kadayıf Tanımı Yapılışı
- Herkese merhaba öncelikle tatlımızın şerbetini ocağa alalım.
- Kaynamaya başlayan şerbetimizi 5 dakika sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Daha sonra tepsimizin tabanını pekmezle bir arada yağlayalım.
- Yağladığımız tepsimize kadayıfımızı her tarafı eşit olacak formda yayalım.
- Daha sonra fıstığımızı ekleyelim üzerini tekrar kadayıf ile kapatalım.
- Ocakta altı üstü kızarana kadar pişirelim.
- Pişen kadayıfımızı soğuk şerbetini dökelim yarım saat dinlendirelim afiyet olsun.