
Fıstıklı Baklava Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket burçak bisküvi 150 gram (1.5su bardağı)
- Toz fıstık
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 adet yumurta akı
- 80 gram bitter çikolata
Fıstıklı Baklava Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Burçak bisküvileri rondoda toz haline getiriyoruz. Üzerine pudra şekerini ve toz fıstığı ekliyoruz, harmanladıktan sonra 2 yumurta akını ekliyoruz.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serdikten sonra ufak ufak yuvarlıyoruz önceden işittiğimiz 180 derece fırında 8 dakika pişiriyoruz. 8 dakikayı asla geçmesin.
- Fırından çıkardığınızda çok yumuşak olacaktır endişe etmeyin. Soğudukça sertleşecek. Kurabiyelerimiz bir kenarda soğurken bir tencereye az su koyarak içine kase oturtuyoruz ve çikolataları içine kırıyoruz benmari usulü eritiyoruz.
- Tam olarak soğuyan kurabiyelerimizi yarısını çikolatayı buluyoruz. İsteğe göre tamamında çikolataya bulayabilirsiniz???? toz fıstık yerine toz badem veya toz fındıkta ekleyebilirsiniz daha ekonomik oluyor.
- Toz fındık ile yaparsanız azıcıkta portakal kabuğu rendeleyebilirsiniz afiyet olsun????