iltasyazilim
FD Üye
Fırınsız Patlıcan Oturtma Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet orta boy patlıcan
*200250 gr kıyma (dana veya kuzu farketmez)
*1 adet büyük domates
*3 adet yeşil biber
*1 adet soğan
*34 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Zeytinyağı
*Tuz
*Karabiber, pulbiber, kimyon, kırmızı toz biber
Fırınsız Patlıcan Oturtma Tarifi Yapılışı Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayalım Tuzlu suda en az yarım saat bekletelim ki acı suyu çıksın Daha sonra süzüp yıkayın Sonra yağda hafif kızartalım ve havlu kağıda alalım Ayrı bir tencerede kıymayı alın ve 510 dakika kavurun Sonra zeytinyağını ekleyin biraz daha kavurun Daha sonra salçayı ekleyin Küçük küçük doğranmış soğanı, sarımsağı, biberi ve domatesi ekleyin 5 dakika kadar daha kavurun Tuzu ve baharatları damak zevkinize göre atın Domates suyunu çekince 1 çay bardağı sıcak su ekleyin
Suyunu çekene kadar harç pişsin Tencerenin dibine patlıcanları dizin Üzerine kıymayı koyun ve 1 su bardağı sıcak suyu ekleyin Orta ateşte 15 dakika pişirin Biraz dinlendirip servis yapabilirsiniz
Parmak ısırtan bir tarif kesinlikle patlıcanın en çok yakıştığı yemek bence
*4 adet orta boy patlıcan
*200250 gr kıyma (dana veya kuzu farketmez)
*1 adet büyük domates
*3 adet yeşil biber
*1 adet soğan
*34 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Zeytinyağı
*Tuz
*Karabiber, pulbiber, kimyon, kırmızı toz biber
Fırınsız Patlıcan Oturtma Tarifi Yapılışı Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayalım Tuzlu suda en az yarım saat bekletelim ki acı suyu çıksın Daha sonra süzüp yıkayın Sonra yağda hafif kızartalım ve havlu kağıda alalım Ayrı bir tencerede kıymayı alın ve 510 dakika kavurun Sonra zeytinyağını ekleyin biraz daha kavurun Daha sonra salçayı ekleyin Küçük küçük doğranmış soğanı, sarımsağı, biberi ve domatesi ekleyin 5 dakika kadar daha kavurun Tuzu ve baharatları damak zevkinize göre atın Domates suyunu çekince 1 çay bardağı sıcak su ekleyin
Suyunu çekene kadar harç pişsin Tencerenin dibine patlıcanları dizin Üzerine kıymayı koyun ve 1 su bardağı sıcak suyu ekleyin Orta ateşte 15 dakika pişirin Biraz dinlendirip servis yapabilirsiniz
Parmak ısırtan bir tarif kesinlikle patlıcanın en çok yakıştığı yemek bence