iltasyazilim
FD Üye
Fırında Zeytinyağlı Sebze Türlüsü nasıl yapılır
Fırında Zeytinyağlı Sebze Türlüsü yapılışı
Fırında Zeytinyağlı Sebze Türlüsü için zorunlu malzemeler
34 dilim bayat ekmek
2 diş sarmısak
2 soğan
75 ml zeytinyağı
1 çorba kaşığı kuru fesleğen
1 çorba kaşığı kuru fesleğen
2 çarliston biber
1 kabak
1 minik patlıcan
4 domates
80 gr kaşar peyniri
tuzlu, karabiber
yarım demet taze fesleğen
Yapılışı:
Ekmeği adamakıllı ezin, ufalayın Sarmısak ve soğanın kabuklarını soyun ve küpler halinde emin Zeytinyağı koyduğunuz tavada hafifçe kavurun Ufalanmış ekmeği ekleyin giderken fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın
Biberleri yıkayıp ayıklayın 3 cmlik şeritler halinde boylu boyunca belirliKabak ve patlıcanı temizleyip, yıkayın Her iki sebzeyi de 1 cmlik şeritler halinde boylu boyunca doğrayındomatesi yıkayın, dörde bölüp çekirdeklerini ayıklayın
Kaşar peynirini rendeleyin
Fırın kalıbını yağlayın Sebzeleri üst üste ve ast yanlamasına dizin En sütte biber şeritlerinin gelmesine uyarı edin Sebzeleri dizerken, aralarına tuzlu, karabiber, ve kuru fesleğenin yanısıra ekmek kırıntılarını ve rendelenmiş kaşar peynirinin bir bölümünü serpin
Bir alüminyum folyo ile kalıbın üstünü örtün200 derecede ısıtılmış fırına verip, 35 dakika bırakın Bu vakit ardından fırının ısısını yükseltip 225 dereceye ayarlayın Yemeğin üzerindeki folyoyu kaldırın Kalan kaşar peynirini üstüne serpin 225 derecede 10 dakika daha fırında bırakın bu arada fesleğeni yıkayıp ayıklayın Suyunu süzdükten sonradan yapraklarını bozmayacak şekilde kabaca doğrayın Fesleğen yapraklarını ve kalan ekmek kırıntılarını itinalı bir şekilde yemeğin üstüne serpip servis yapın
Alıntı *
Fırında Zeytinyağlı Sebze Türlüsü yapılışı
Fırında Zeytinyağlı Sebze Türlüsü için zorunlu malzemeler
34 dilim bayat ekmek
2 diş sarmısak
2 soğan
75 ml zeytinyağı
1 çorba kaşığı kuru fesleğen
1 çorba kaşığı kuru fesleğen
2 çarliston biber
1 kabak
1 minik patlıcan
4 domates
80 gr kaşar peyniri
tuzlu, karabiber
yarım demet taze fesleğen
Yapılışı:
Ekmeği adamakıllı ezin, ufalayın Sarmısak ve soğanın kabuklarını soyun ve küpler halinde emin Zeytinyağı koyduğunuz tavada hafifçe kavurun Ufalanmış ekmeği ekleyin giderken fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın
Biberleri yıkayıp ayıklayın 3 cmlik şeritler halinde boylu boyunca belirliKabak ve patlıcanı temizleyip, yıkayın Her iki sebzeyi de 1 cmlik şeritler halinde boylu boyunca doğrayındomatesi yıkayın, dörde bölüp çekirdeklerini ayıklayın
Kaşar peynirini rendeleyin
Fırın kalıbını yağlayın Sebzeleri üst üste ve ast yanlamasına dizin En sütte biber şeritlerinin gelmesine uyarı edin Sebzeleri dizerken, aralarına tuzlu, karabiber, ve kuru fesleğenin yanısıra ekmek kırıntılarını ve rendelenmiş kaşar peynirinin bir bölümünü serpin
Bir alüminyum folyo ile kalıbın üstünü örtün200 derecede ısıtılmış fırına verip, 35 dakika bırakın Bu vakit ardından fırının ısısını yükseltip 225 dereceye ayarlayın Yemeğin üzerindeki folyoyu kaldırın Kalan kaşar peynirini üstüne serpin 225 derecede 10 dakika daha fırında bırakın bu arada fesleğeni yıkayıp ayıklayın Suyunu süzdükten sonradan yapraklarını bozmayacak şekilde kabaca doğrayın Fesleğen yapraklarını ve kalan ekmek kırıntılarını itinalı bir şekilde yemeğin üstüne serpip servis yapın
Alıntı *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.