
Fırında Yoğurtlu Brokoli Kızartması Tanımı İçin Gereçler
- 500 gr brokoli
- 1 adet havuç
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı çiçek yağ
- Yarımdan az yemek kaşığı tuz
- 1 tutam kuru nana
- 1 tutam pul biber
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
Fırında Yoğurtlu Brokoli Kızartması Tanımı Yapılışı
- Öncelikle brokoliyi sap kısmından sert olan dış kabuğunu bıçakla soyalım fotoğraflarda gösterdim bakabilirsiniz, sonra kollarından ayıralım bol suda yıkayalım süzelim.
- Havucu da soyup çok kalın olmayacak halde dilimleyin.
- Karıştırma kabına yağları ve baharatı, tuzu ekleyip karıştırın.
- Akabinde brokoli ve havucu karıştırma kabına alıp elimizle bir hoş harmanlayın bütün materyallere sos değmeli.
- Son olarak yağlık kağıt serili fırın tepsisine üst üste gelmeyecek biçimde tek tek sıralayın.
- 200 derece fırında tepsiyi en alt rafa yerleştirin ancak fırınınız zerzevatları yakıcak olursa bir üst rafa yerleştirin, sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
- 15 dakika da pişti, ancak fırından fırına değişiklik gösterebilir o yüzden orta ara kürdanla denetim edin.
- Birinci sıcağı çıkıp ılıyan brokolinin üzerine sarımsaklı süzme yoğurdu kıvam olarak yumuşatalım yani mayonez kıvamında olması kâfi.
- Brokolinin üzerine yoğurdu döküp servis edelim.
- Yağda kızartmadığımız için çok daha sağlıklı ve pratik denemenizi tavsiye ederim afiyet olsun. Yorumlarınızı bekliyorum.Not brokolinin ölçüsüne ve damak zevkinize nazaran materyalleri çoğaltıp, azalta bilirsiniz.