Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Yoğurtlu Brokoli Kızartması

Fırında Yoğurtlu Brokoli Kızartması
0
153

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
firinda-yogurtlu-brokoli-kizartmasi.jpg

Fırında Yoğurtlu Brokoli Kızartması Tanımı İçin Gereçler

  • 500 gr brokoli
  • 1 adet havuç
Sosu için;
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı çiçek yağ
  • Yarımdan az yemek kaşığı tuz
  • 1 tutam kuru nana
  • 1 tutam pul biber
Üzeri için;
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak

Fırında Yoğurtlu Brokoli Kızartması Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle brokoliyi sap kısmından sert olan dış kabuğunu bıçakla soyalım fotoğraflarda gösterdim bakabilirsiniz, sonra kollarından ayıralım bol suda yıkayalım süzelim.
  2. Havucu da soyup çok kalın olmayacak halde dilimleyin.
  3. Karıştırma kabına yağları ve baharatı, tuzu ekleyip karıştırın.
  4. Akabinde brokoli ve havucu karıştırma kabına alıp elimizle bir hoş harmanlayın bütün materyallere sos değmeli.
  5. Son olarak yağlık kağıt serili fırın tepsisine üst üste gelmeyecek biçimde tek tek sıralayın.
  6. 200 derece fırında tepsiyi en alt rafa yerleştirin ancak fırınınız zerzevatları yakıcak olursa bir üst rafa yerleştirin, sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
  7. 15 dakika da pişti, ancak fırından fırına değişiklik gösterebilir o yüzden orta ara kürdanla denetim edin.
  8. Birinci sıcağı çıkıp ılıyan brokolinin üzerine sarımsaklı süzme yoğurdu kıvam olarak yumuşatalım yani mayonez kıvamında olması kâfi.
  9. Brokolinin üzerine yoğurdu döküp servis edelim.
  10. Yağda kızartmadığımız için çok daha sağlıklı ve pratik denemenizi tavsiye ederim afiyet olsun. Yorumlarınızı bekliyorum.Not brokolinin ölçüsüne ve damak zevkinize nazaran materyalleri çoğaltıp, azalta bilirsiniz.
 
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt