Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Türlü

Fırında Türlü
0
46

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Fırında Türlü Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram kuşbaşı dana eti
  • 2 adet patlıcan
  • 3 adet patates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 adet domates rendesi yahut domates sosu
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Fırında Türlü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle etlerimizi haşlıyoruz.
  2. Daha sonra patlıcanlarımızı küp küp doğrayıp tuzlu suda 20 dk bekletiyoruz.
  3. Bu sırada küp küp doğranmış patateslerimizi kızgın yağda kızartıyoruz.
  4. Ardından patlıcanlarımızı da kızartıp bir kenara alıyoruz.
  5. Ardından tavamıza sıvı yağımızı ve etlerimizi koyuyoruz.
  6. Daha sonra soğan ve sivri biberlerimizi ekleyip pişiriyoruz.
  7. Daha sonra salça, domates sosu, su, tuz ve baharatlarımızı ekleyip karıştırıp kapağını kapatıp 10 dk kısık ateşte pişiriyoruz.
  8. Pişen harcımızın içine patlıcan ve patateslerimizi ekleyip 1-2 çeşit karıştırıp 3-4 dk daha pişiriyoruz.
  9. Ben güveç kullandım siz borcam da kullanabilirsiniz.
  10. Pişen yemeğimizi güveçlere hisse ediyoruz.
  11. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dk daha pişiriyoruz. Afiyet olsun❤️.
Fırında Türlü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt